DSVD speelt zich in Borne veilig, Borhave speelt beslissingsduels tegen Volendam voor continuering In een sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Wooldrik ging het om directe continuering van de eredivisie status tussen Borhave en DSVD. De vierde derby van het seizoen.

DSVD startte goed aan de wedstrijd en nam een 0-2 voorsprong. Maar de thuisploeg pareerde. Vervolgens namen de gasten echt het heft in handen. Mede in het zadel geholpen door rommelig spel en onzorgvuldig afsluiten van Borhave nam DSVD afstand tot 4-10. De Bornse ploeg wist zich echter weer te hervinden en reduceerde stapsgewijs de achterstand. Bij rust stond het 9-13

Tijdens de rust van de wedstrijd werd onze secretaris en club icoon Miep Blenke in het zonnetje gezet door het NHV. Miep werd gehuldigd vanwege het feit dat ze maar liefst 50 jaar handbalscheidsrechter is. Dick van Groen van de bond reikte haar het jubileumbeeldje en een bos bloemen uit. Een groot applaus van het publiek bekroonde de huldiging. Miep gaat overigens nog gewoon door met het fluiten!

Na de rust ging de thuisploeg door met het reduceren van de achterstand en na ruim 10 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord, 17-17.

Borhave leek door te drukken naar 19-17, maar DSVD kwam via 2 van de 9 (allen gescoord) toegekende strafworpen weer terug. De wedstrijd werd zeer spannend en de kansen wisselden, waarbij DSVD regelmatig op voorsprong kwam. Met nog 25 seconden te gaan kwam Borhave opnieuw op een gelijke stand, 25-25. Na een time-out kon DSVD de laatste 25 seconden ingaan. Kort voor het eindsignaal werd de gasten een strafworp toegekend, die bracht de voor DSVD noodzakelijke voorsprong op het scorebord.

Zoals het er nu voorstaat is het programma als volgt: Komende zondag 19 mei speelt Borhave uit in Volendam tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie en de week erna op zaterdag 25 mei in Borne de afsluitende wedstrijd Inzet is de laatst beschikbare plaats in de eredivisie