0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

2019-09-13 Borhave ForeholteDe ouverture van de competitie in de eerste divisie van het dameshandbal in Borne speelde zich af tussen Borhave en promovendus Foreholte uit Voorhout, een oude bekende.

Het team met de nieuwe trainer/coach Miro Stare is in grote lijnen intact gebleven, 2 spelers zijn vertrokken en 2 nieuwe ingepast.

Borhave begon overtuigend, de afwezigheid van de voor dit duel geschorste Eline Legtenberg was nauwelijks waarneembaar. Gedecideerd namen de Bornse handbalsters de leiding en die hebben ze ook niet meer afgestaan. Wel was er soms sprake van enige hapering in het scorend vermogen maar Foreholte wist daar relatief weinig tegen in te brengen. De voorsprong liep gestaag op naar een ruststand van 14-8.

Na de pauze was het team een fase oppermachtig, na 9 minuten stond er 21-9 op het scorebord. De wedstrijd leek gespeeld, de Bornse dames werden onnauwkeurig en soms gemakzuchtig.

In deze fase kwam Foreholte terug in de wedstrijd en hoopte alsnog op punten, dat liet Borhave niet toe. Het verschil liep langzaamaan terug tot 3 doelpunten, volkomen onnodig. Het slotakkoord was voor nieuwkomer Sophie Oosterbroek 26-22.

Volgende week zal Borhave anders voor de dag moeten komen, dan staat de uitwedstrijd tegen eredivisie degradant Hellas (Den Haag) op het programma.

De volgende thuiswedstrijd van de Borhave Dames vind plaats op zondag 27 september, 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne tegen de andere promovendus, VZV uit in Noord Hollandse Het Veld.

Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %