0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Borhave blijft ook na derby zonder puntverlies in eerste divisie

Zaterdag 17oktober, de derby Bentelo – Borhave staat als 6e en laatste wedstrijd in de eerste periode op het programma. Bentelo ondergaat een dramatische seizoenstart, voor Borhave geldt het tegengestelde. Wat blijft is dat de ploegen elkaar door en door kennen en voor de punten strijden.

Om 19.30 uur klonk het startsignaal in een goed gevulde sporthal “de Pol” in Bentelo. De wedstrijd ging rommelig van start, beide ploegen hadden moeite in de wedstrijd te komen. Pas na bijna 3 minuten viel het eerste doelpunt te noteren, de 0-1 voor Borhave uit een strafworp. Daarmee nam de ploeg van trainer Miro Stare de leiding, naar achteraf bleek definitief.

Zonder echt goed te spelen en met een te groot aantal afspeel-, vang- en communicatiefouten bouwde Borhave gestaag de voorsprong uit. Het hardwerkende maar onmachtige Bentelo bleef echter ook scoren waardoor het verschil (te) klein bleef. De ruststand was 12-19

In de tweede helft zette Bentelo nogmaals aan voor het eigen publiek, het beeld veranderde echter niet. Geroutineerd bleven de Bornse dames de wedstrijd spelen, waarbij vooral Ilse Legtenberg (10 treffers) deze avond gemakkelijk het net vond, Bentelo bleef het antwoord schuldig op haar verdekte schoten. De voorsprong varieerde tussen de 5 en de 10 doelpunten. Gaandeweg gaf deze stand Borhave de mogelijkheid alternatieve opstellingen uit te proberen. Wederom mochten jeugdspelers hun opwachting maken om ervaring op te doen. Keeper Danique Trooster (15jaar) stond geroutineerd in het doel gedurende de gehele wedstrijd.

De eindstand was 27-35, waardoor het Bornse handbalteam de eerste periode afsloot zonder puntverlies, mogelijk zullen de reserves van Quintus dat ook doen. Borhave heeft een beter doelsaldo en is dus periodekampioen. Met het periode kampioenschap heeft Borhave zich wederom verzekerd van een plaats in de nacompetitie!

De volgende thuiswedstrijd van de Borhave dames vindt plaats op zondag 25 oktober, 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne. Dan wederom een derby nu is DSVD Deurningen de tegenstander, die ploeg volgt Borhave op 2 punten.

Bentelo Borhave 17 oktober (568 x 321)          – Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %