0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Borhave dendert door naar begeerde doel.

Afton Groener - Assistent coach
Afton Groener – Assistent Coach

De Bornse dames handbalploeg is dit jaar moeilijk te stoppen, ook dit weekend werd afgerekend met een negatieve statistiek. Winnen tijdens de reguliere competitie in Panningen was nog niet eerder gelukt. De ploeg onder leiding van interim coach Afton Groener had zich gedegen voorbereid op het duel. Ook Danique Trooster was mee en moest bij haar eigen team (de landelijke B jeugd Olympia / Borhave combinatie) verstek laten gaan.

Wedstrijd start haperend.
In het begin liepen de scores nog gelijk op, BEVO nam de leiding, Borhave neemt deze over en BEVO neemt opnieuw de leiding. Bij 4-4 na 10 minuten) was de stand voor het laatst gelijk.
Na een versnelling liepen de Tukkers weg naar 6-9 en drukte vervolgens door naar 9-14 na 25 minuten. De ruststand was 11-16 een prettige marge, maar nog niet helemaal gelopen.

Tweede helft Borhave stelt orde op zaken
In de tweede helft kwamen de gasten uit Borne het veld op met de absolute wil om de wedstrijd definitief te beslissen en dat was te zien. Gestaag werd de voorsprong vergroot. De ploeg scoorde 14 treffers, BEVO wist slechts 6 keer te scoren. Verdedigend stond het dus gewoon weer goed. Bij het laatste fluitsignaal stond er daardoor een 17- 30 stand op het scorebord. Aangezien DSVD zaterdagavond won van VZV, blijft deze ploeg Borhave op 3 punten volgen. Er zijn nog 2 competitiewedstrijden te gaan Het doelsaldo van de Bornse ploeg is indrukwekkend, vandaag werd de zevenhonderdste treffer gescoord, Tara Grashof was de gelukkige. Borhave is zowel de meest scorende als de minst gepasseerde ploeg. Na de wedstrijd staat de teller op 728 voor (35 meer dan Fortissimo) en 506 tegen (7 minder dan VZV) en een doelsaldo van +222. DSVD heeft een saldo van +117.

Nog twee competitie wedstrijden en een voorsprong van 3 punten
De positie van de Bornse ploeg is riant. Met nog de uitwedstrijd tegen Quintus 2 (13 maart) en de thuiswedstrijd tegen Fortissimo op 20 maart, kan het team zich volledig op eigen kracht verzekeren van het kampioenschap en de promotie naar de eredivisie. Komende week zal er naar verwachting een supporters bus richting Kwintsheul rijden! Meer informatie volgt! 

De volgende en tevens laatste thuiswedstrijd van Borhave staat gepland op 20 maart 2016 in Borne. Dan staat om 13.00 uur de wedstrijd tegen Fortissimo uit Cothen op het programma. Plaats van handelen: Sporthal ’t Wooldrik

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %