0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Het NHV gaat twee beach-cursussen organiseren:

  • Maandagavond 4 september 2017: Beach Handball Introductie (BHI)
  • Vrijdagavond 8 september 2017: Beach Handball Scheidsrechter – 2 (BHS-2) theorie-deel, met de optie het praktijkgedeelte tijdens ons beachtoernooi op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 gelijk erbij af te ronden.

De BHS-2 kan zonder BHI-kennis gedaan worden, maar de BHI is wel een hele goede ondergrond voor diegenen die óók graag de BHS-2 zouden willen doen. Voor de BHS2 is beperkt plek: maximaal 10 koppels (VOL=VOL).

Wie aan 1 of beide cursussen deel wil nemen moet de persoonsgegevens doorgeven via het betreffende opgave formulier welke via deze website-links ingevuld kunnen worden:

Voor beginnende beachhandbal coaches, spelers en toekomstige scheidsrechters in de regio’s Twente, Salland, Drenthe en Achterhoek is dit een mooie gelegenheid om nu in te stappen op de BHI cursus en deze te volgen bij ons in Borne!

Scheidsrechters zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van de beachhandbalsport. Zonder BHS-2 opgeleide scheidsrechters(koppels) kunnen we in de toekomst geen NHV rankingtoernooien in onze regio organiseren. Zonder deze toernooien bij ons in de buurt moeten we met elkaar steeds verder afstanden afleggen om eventueel rankingpunten voor een NK Beach plaatsing te kunnen verdienen.

We hopen dat de verengingen uit onze regio actief binnen de club willen gaan werven naar personen die zich als BHS-2 scheidsrechter willen laten opleiden. Voor de ontwikkeling van deze fantastische handbal-tak een MUST!

Hieronder een korte beschrijving van beide NHV opleidingen:

BHI:

De Beach Handball Introductie (BHI) workshop is bedoeld als eerste kennismaking met Beach Handball. Het is één bijeenkomst van 2,5 uur, waarbij wordt ingegaan op de spirit, flow, Fair Play en spelvormen van Beach Handball.

De Beach Handball Introductie heeft als doel om sporters (nog meer) enthousiast te maken voor Beach Handball. De kwaliteit van Beach Handball spelers, trainers en scheidsrechters wordt hierdoor vergroot, wat resulteert in het verbeteren van de Beach Handball beleving tijdens Beach Handball toernooien c.q. evenementen.

Na deelname aan de BHI workshop is de sporter bevoegd te fluiten bij onderlinge wedstrijden, oefenwedstrijden in een trainingsomgeving van (mede)sporters of jeugdwedstrijden (tot en met C-jeugd) tijdens Beach Handball toernooien en te assisteren bij hoger gekwalificeerde trainers/coaches bij het geven van lessen/activiteiten en bij het begeleiden van evenementen.

De BHI workshop kost € 5,- per deelnemer. Hiervoor ontvangt iedere deelnemer een Beach Handball shirt en het Beach Handball Introductie certificaat.

Wil je deelnemen aan de BHI op maandagavond 4 september in Borne?
Klik dan op deze link: OPGAVE BHI cursus 4 september 2017

NHV Beach cursurBHS-2:

Beach Handball Scheidsrechter 2 (BHS-2) is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn in de Nederlandse Beach Handball tour. De BHS-2 scheidsrechter wordt in principe opgeleid als duo-scheidsrechter, maar solo-scheidsrechter is een mogelijkheid.

De opleiding wordt georganiseerd in combinatie met een Beach Handball toernooi (dat kan direct op zaterdag 9 en zondag 10 september op het Beachtoernooi in Borne).
De opleiding bestaat uit:
1. theorie, inclusief spelregeltest
2. praktijkbegeleiding
3. stukje zelfstudie

De BHS-2 opleiding kost € 20 euro per deelnemer.

Wil je deelnemen aan de BHS-2 op vrijdagavond 8 september in Borne?

Schrijf je hier in voor de Beach Handball Scheidsrechter-2 opleiding.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %