0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Bornse handbalploeg blijft ook na 4e duel zonder puntverlies

Zaterdagavond stond, met de uitwedstrijd in Aalsmeer, weer een mooie wedstrijd op de kalender. Vorig seizoen leed Borhave daar puntverlies met een 28-28 gelijk spel. Zo ver wilden de Bornse handbalsters het dit keer niet laten komen.
Borhave startte goed en nam vlot een 0-2 voorsprong. De nul was wederom te danken aan goed keeperswerk van Cynthia Snippert die o.a. op 0-0 een vrije cirkelkans wist te stoppen. Aalsmeer kon weer gelijk komen na 4 minuten en vervolgens was de wedstrijd lang in balans tot 13-13. Na 20 minuten wist Borhave in 2 minuten een verschil te maken van 3 doelpunten. Het restant van de eerste helft leek rustig te verlopen tot in de 24e minuut de Borhave doelvrouw tijdens een actie haar enkel blesseerde, maar wel kon blijven staan. Op slag van rust wist Borhave de stand op 14-18 te brengen, mede te danken aan de ijzersterke verdediging en een geweldig spelende Tara Grashof (uiteindelijk topscoorder met 11 doelpunten).

In de rust bleek de nummer 1 toch te veel hinder te hebben van haar enkel, daarom nam tweede keeper Danique Trooster de plaats onder de lat in. Danique is een groot talent. Vanaf de start van de tweede helft stond de 15-jarige doelverdedigster alsof ze al jaren op dit niveau speelt. Dat maakte dat de verdediging bleef staan als een huis. Aalsmeer was daardoor niet in staat de snode plannen voor de tweede helft waar te maken. Borhave wist het verschil zelfs te vergroten tot 18-26 halverwege de tweede helft; een veilige marge was behaald. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Aalsmeer terug tot op 5 doelpunten. Daarmee was voor hun de koek op. De eindstand was 27-32.

Danique Trooster
Danique Trooster

Borhave neemt leiding 1e divisie over
Borhave neemt met deze overwinning de leiding in de eerste divisie over. Nummer 1 PSV verloor uit in Deurningen. Quintus 2 staat op gelijke hoogte, maar heeft een minder doelsaldo.

Dinsdag 8 oktober speelt Borhave om 19.45 uur voor de beker in Deurningen tegen het tweede team van DSVD.
De volgende thuiswedstrijd van de Borhave Dames vindt plaats op zondag 11 oktober, 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne tegen United Breda.

Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %