Borhave Albert Mulder Beachtoernooi 2017
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Afgelopen weekend 9 en 10 september vond op het Webton Beach complex bij Sporthal ’t Wooldrik het jaarlijkse Albert Mulder Beachhandbal toernooi plaats. Dit toernooi is het enige officiële NHV kwalificatietoernooi (2018) in de regio Twente.

De weergoden leken het toernooi niet gunstig gezind, de weerverwachting voor de zaterdagmorgen dwongen de toernooiorganisatie tot een afgelasting van het ochtendprogramma vanwege aanhoudende regen. Jammer dat de jongste jeugd hierdoor niet kon spelen. Tegen het middaguur stopte volgens verwachting de regen. In de loop van de middag brak zelf de zon door waardoor het middagprogramma vrijwel ongestoord voortgang kon vinden. De finale wedstrijden konden na een half uur onderbreking vanwege een hoosbui plaats vinden.

In de middag speelde de C-jeugd, de categorie <15 jaar. Bij de Meisjes waren 11 ploegen aanwezig vanuit Groningen tot Gelderland. De winst ging hier naar Voorwaarts uit Twello, gevolg door Achilles Apeldoorn en Borhave 1. Bij de jongens C waren er 4 deelnemers, twee uit Twente,  Zondagmorgen was het aan de meisjes onder 17  Hier was ook een Brabantse ploeg aanwezig. Wint was er voor Achilles Apeldoorn gevolgd door Combinatie uit Losser en Voorwaarts uit Twello. De meisjes B van Borhave bezetten hier de positie 5 en 6, dat was lager dan gehoopt.

 

Het middagprogramma was voorbehouden aan de meisjes onder 19 en de jongens onder 17.
In vaak pittige duels streden de ploegen voor de overwinning. Bij de meisjes onder 19 werd die behaald door Voorwaarts Twello, die wonnen de finale van NEA uit Amsterdam. Borhave behaalde hier de derde plaats.

Bij de Jongens onder 17 was de finale Borhave tegen Achilles Apeldoorn. De eerste set trok Achilles naar zich toe via een golden goal (in de verlenging na een gelijke eindstand), Borhave trok vervolgens overtuigend de winst in de tweede set naar zich toe. Een shoot-out moest de beslissing brengen. Daarin miste Borhave de beslissende shoot-out, waardoor Achilles toernooi winnaar was, Borhave plaats 2 en Niedorp legde beslag op de derde plaats.

Ondanks de slechte weerverwachtingen kon het toernooi met doorgaans goed weer gespeeld worden. Met dank aan de scheidsrechters en wedstrijdorganisatie.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %