0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

2015-04-18 uit Bevo DSC_0571 (2)Zaterdag 18 april Panningen. De dames van Borhave spelen de laatste wedstrijd van de nacompetitie in de eerste divisie tegen BEVO. BEVO was al eerder kansloos voor de koppositie en kon in dit duel vrijuit spelend afscheid nemen van een 4-tal basis speelsters. Dat was voor de Bornse dames geheel anders, via winst was het algeheel periodekampioenschap een feit, onafhankelijk van het resultaat van de uitslag van PSV-Fortissimo. Borhave heeft de zinnen gezet op het hoogst haalbare resultaat  en dat gaf duidelijk extra druk. Borhave had nog nooit gewonnen uit in Panningen.

Het werd een zinderende wedstrijd, twee ploegen met een totaal andere handbalstijl troffen elkaar. Bevo wilde niets cadeau doen, Borhave vanzelfsprekend ook niet.

Een vrijuit spelend BEVO maakte het gespannen spelende Borhave uiterst lastig. Beide ploegen kwamen wat stroef uit de startblokken en namen wisselend de leiding. In de eerste helft was het maximale verschil tussen de ploegen 2 doelpunten. Borhave miste te veel kansen en oogde gespannen. Bij rust stond er een 13-14 stand op het scorebord, de wedstrijd was dus nog geheel open. Na rust lukte het Borhave niet de befaamde tussensprint in te zetten, het spelbeeld van de eerste helft zette zich ook na de thee voort. Beide ploegen hielden elkaar in een wurggreep, weer bleef het verschil maximaal 2 doelpunten gedurende de eerste 23 minuten. Met nog 7 minuten te gaan, bij een 23-23 stand werd het hard spelende BEVO  geconfronteerd met een dubbele tijdstraf. Borhave maakte hier optimaal gebruik van door weg te lopen naar 23-26. Toen hierna ook nog 23-27 viel 3 minuten voor tijd, was de wedstrijd gespeeld. Bij het eindsignaal was de stand 25-28. Borhave heeft met deze zwaarbevochten overwinning tevens de titel algeheel periodekampioen veroverd. Dat Fortissimo in Eindhoven won van PSV was hierin niet van belang.

2015-04-18 uit Bevo DSC_0574Borhave speelt nu in de komende 2 weekenden tegen E&O in Emmen, inzet is dan de laatst beschikbare plaats in de eredivisie van het dameshandbal. Wie als eerste thuis speelt is nog niet bekend.

artikel ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %