0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Borhave speelde zondag een vier punten duel thuis tegen Westfriesland SEW uit Wognum/Nibbixwoud (NH). Borhave met negen punten de nummer zes en SEW met zes punten de nummer zeven in de competitie. De bovenste zes plaatsen spelen in de nacompetitie om de landstitel. Vanaf plaats zeven start de degradatie poule. Er is dan geen psycholoog nodig om de teams te motiveren.

In een wat rommelige beginfase wisten de gasten tot twee keer toe de leiding te nemen, onmiddellijk gepareerd door de thuisploeg. Vervolgens namen de Bornse dames het heft in handen en liepen vlot weg naar een 5-2 voorsprong. De gasten wisten nog een paar keer terug te komen tot twee doelpunten achterstand, maar daar bleef het ook bij. Kortstondig liep Borhave weg naar een voorsprong van zes doelpunten en bij rust was het verschil vier doelpunten bij een 17-13 stand. De thuisploeg mocht zichzelf verwijten dat er te veel kansen gemist werden, waardoor SEW nog in de wedstrijd bleef.

Foto: Herman Zandhuis

De tweede helft verliep uiterst rommelig, aan beide kanten regende het tijdstraffen en strafworpen. Dat deed geen recht aan het aanzien van de wedstrijd die fair gespeeld werd. Nadat SEW in het begin van de tweede helft nog één keer terug wist te komen tot op 2 doelpunten (18-16) liepen de Twentse dames vlot weg naar een zes doelpunten voorsprong halverwege de tweede helft. Daarmee was de buit voor Borhave binnen, al probeerde  SEW de wedstrijd nog te kantelen door zeven veldspelers in te zetten. Bij het laatste fluitsignaal was de stand 31-25. Een degelijke overwinning. De doelpunten werden vandaag gescoord door 8 spelers, dat zegt iets over de breedte van de selectie.

 

Volgende week zaterdag speelt Borhave in Emmen tegen E&O, de volgende (thuis)wedstrijd is Carnavalszaterdag 10 februari, dan is promovendus Foreholte uit Voorhout (ZH) om 19.00 te gast in Borne. Tussendoor speelt Borhave op dinsdag 6 februari in de beker opnieuw tegen SEW, dan in Wognum.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %