0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Borns handbalteam zet kroon op fantastisch seizoen:  Borhave D1 wint NK Beachhandball 2014.

2014-06-28-18.09.20Afgelopen zaterdag werd aan het Flevostrand van Biddinghuizen het Nederlands Kampioenschap Beachhandball 2014 gehouden. Vijf teams van Borhave wisten in aanloop hier naar toe genoeg rankingpunten te vergaren om zich hier voor te plaatsen: D2, D1, C1 jongens, B1 en Dames 1 waren allen van de partij deze dag.

Terwijl aan de andere kant van het Veluwemeer grotendeels deze dag een gordijn van regen neerviel, beleefde Borhave een stralende zonnige dag op het strand.

Helaas kwamen de jongens C1, de B1, en Dames 1 deze dag net iets te kort om een goed resultaat neer te zetten. Borhave D2 werd uiteindelijk 6e van Nederland. Ze hebben daarmee de nodige NK-ervaring opgedaan en ook nog de Fair-play-cup van dit NK in de wacht gesleept.

Borhave D1 was na het eerdere winnen van het Avanti Beachtoernooi en het Hacol Beachtoernooi één van de kanshebbers om ver te kunnen komen, echter verslikte het zich in de eerste poulepartij: na een gelijkspel tegen Niedorp 2 (NH) werd er uiteindelijk met 1 punt verschil de shoot-out verloren. Via een tweede plaats in de poule werd de kruisfinale bereikt.

Hierin kwam het tegenover de Nerderlands Kampioen van 2013 te staan Niedorp 1. De eerste set ging met 16-14 naar de Noord Hollanders. Aan het einde van de tweede set werd door Borhave net voor de tijdzoemer 12-12 gemaakt. Een golden-goal moest vervolgens
bepalen wie deze set zou winnen. Uiteindelijk sloeg Niedorp de eerste Bornse aanval af, kwam Borhave door een wisselfout met 2 verdedigers te staan maar werd de Niedorp aanval er toch nog succesvol er uitgehaald en scoorde Borhave de winnende set treffer. Met 1-1 in sets moesten er shoot-outs aan te pas komen en pakte Borhave deze met 5-3.

In de finale kon Borhave de slipper van de eerste poulepartij ruimschoots goedmaken: Niedorp 2 werd met 2-0 in sets verslagen en was het uiteindelijk Borhave D1 aan het einde van de dag de nieuwe Nederlands Kampioen Beachhandball 2014!

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %