0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Zaterdagavond 22 februari moest het dameshandbalteam van Borhave in Raalte aantreden tegen “angstgegner” Kwiek. Doorgaans kan het Bornse team slecht de juiste middelen vinden om deze tegenstander te bestrijden, zeker als dat in Raalte is waar de bal ruim met kleefmiddelen bewerkt is, en dat is daar ook gewoon toegestaan

Beide teams stonden gemotiveerd aan de start want het einde van de competitie nadert nu snel, nacompetitie plaatsten zijn nog te vergeven.

Borhave kende een iets betere start maar via 0-2 en 1-3 kwam na 5 minuten de balans weer op het scorebord.  Bij een 3-3 stand

De balans bleef zo’n 10 minuten in stand waarna Kwiek enigszins wist weg te lopen het team wist weg te lopen naar 15-11. Uiteindelijk stond er bij het rustsignaal een stand van 18-15 op het scorebord.

Na de rust kwam Borhave met een totaal ander verdedigend concept op de proppen. Individuele dekking voor alle veldspelers, Kwiek ha d daar duidelijk moeite mee, alhoewel dat op voorhand in de score niet tot uiting kwam. De maximale voorsprong ontstond bij de stand 25-19.

Kwiek begon, opgejaagd over het gehele veld steekjes te laten vallen en werd duidelijk ontregeld en het scoorde steeds moeilijker. Langzaamaan sloop het team uit Borne naderbij, de gevallen steekjes vormden langzaamaan gaten en daar maakte Borhave dankbaar gebruik van.

Één minuut voor tijd scoorde Borhave de gelijkmaker, Kwiek was niet meer bij machte iets te doen en mocht het eindsignaal als een verlossing vieren. Al met al een wedstrijd tussen twee sterke streekrivalen die in een uiteindelijk terecht gelijkspel eindigde. De sport was hierbij de winnaar.

De volgende competitie thuiswedstrijd is zondag 9 maart om 14.00 uur tegen Fortissimo uit Cothen.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %