De handbalsters van Borhave speelden zondagmiddag opnieuw in Borne nu in de eerste wedstrijd uit de 2e ronden tegen de reserves van SEW uit Nibbixwoud.

De uitwedstrijd tegen SEW ging dit seizoen verloren dus de dames waren gewaarschuwd. Ook het stilliggen van de competitie in de eredivisie maakt het onzeker hoe het Noord-Hollandse damesteam is samengesteld.

De wedstrijd begon rommelig, Borhave oogde onzeker en gespannen. Wederom was scoren in de beginfase moeilijk maar daar hadden beide teams last van.

Tot 6-6 hielden beide ploegen elkaar in de greep. Bij deze stand zette SEW een tussensprint in die resulteerde in een 6-10 voorsprong na 20 minuten. Na een time-out van Borhave werden de bakens weer verzet en gaandeweg kwam Borhave terug tot een 13-12 voorsprong, nog 2 doelpunteb van SEW bepaalden de ruststand op 13-14.

Na de pauze kwam Borhave iets beter in het spel en gaandeweg kregen de dames de wedstrijd in handen, ondanks veelvuldig missen aan door beide teams. Borhave ging versnellen en de tegenstander maakte overtredingen bij het terugverdedigen van break-outs. Dat leverde meerdere tijdstraffen en  ook een uitsluiting na een rode kaart van een speelster op.

In tegenstelling tot voetbal is een rode kaart bij handbal een individuele straf, het team krijgt een 2 minuten uitsluiting. Daarna is het team weer compleet.

Na een 19-18 tussenstand liep Borhave weg naar 26-20 op 22 minuten.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Vermeldenswaard is dat alle speelsters van Borhave vandaag tot scoren kwamen. Dat maakt de overwinning tot een echte teamoverwinning.

Bij het eindsignaal stond er een stand van 29-25 op het scorebord.

Dinsdag aanstaande speelt Borhave in de Borne een bekerwedstrijd tegen DSVD uit Deurningen, getraind door Herman Keppels, die de voorgaande jaren trainer/coach bij Borhave was, de wedstrijd begint om 20.00 uur. Bij bekerwedstrijden wordt er entree geheven voor alle toeschouwers.

(Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst)