0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

Zondagmiddag speelde Borhave in een goedgevulde sporthal de derby tegen Bentelo.

Beide ploegen hadden naar dit duel om de Twentse eer uitgekeken en waren gebrand op een overwinning. Zoals dat bij sport gaat kan maximaal een van de ploegen die doelstelling verwerkelijken. Het was goed te zien dat Muriel Messchaert die vorig jaar in tijdens het duel in Borne zeer zwaar geblesseerd raakte weer in actie kon komen bij Bentelo.

Bij de aanvang van het duel was het duidelijk dat de spanning beide ploegen parten speelde, een beeld dat de gehele wedstrijd bleef bestaand, onnodig balverlies, overhaast uitgevoerde acties en fouten, maar de spanning vergoedde veel.

Vanaf de start nam Borhave het initiatief en liep uit naar 3-0 na 5 minuten, hierna kwam Bentelo enigszins terug naar een 4-3 stand. Het spel golfde op en neer en de scores waren afwisselend, de ploegen beleven tot een 7-6 stand regelmatig tot scoren komen. Hierna zetten de Bornse dames een tussensprint indie een voorsprong van 4 doelpunten opleverde bij een stand van 10-6 na 23 minuten. Hierna was trad de balans weer in, de wedstrijd rommelde door naar de rust die bij een stand van 13-9 in het voordeel van de Bornse ploeg bereikt werd.

Na rust was het beeld gelijk Borhave was enigszins sterker maar had bij een 14-11 stand tot twee keer toe de wederom sterk keepende Cynthia Snippert nodig om Bentelo op afstand te houden. Ze stopte eerst een bal vanaf de cirkel en stopte vervolgens een strafworp. Na deze oppepper vanuit het doel zette Borhave de gekke 5 minuten in. Via onder andere drie snel uitgevoerde breaks liep het team in korte tijd weg van de tegenstander naar een stand 19-12 op 10 minuten in de 2e helft.

Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Bentelo kon niet meer de noodzakelijke vuist maken en de Bornse dames hoefden niet meer tot het uiterste te gaan. Borhave speelde de wedstrijd in alle rust uit, gebruik makend van alle spelers op de bank. De eindstand was met 27-17 enigszins geflatteerd, maar terecht. Wederom lieten de Bornse dames zien dat ze een collectief vormen, 7 van de 10 speelsters kwamen tot scoren, waarvan er een vijftal 3 keer het net vonden. Borhave keert met deze overwinning terug op de 2e plaats in de competitie. Welp van de week Robin Siemerink zag een mooie wedstrijd vanaf de spelersbank

Volgende week speelt Borhave in Eindhoven tegen PSV

De volgende thuiswedstrijd is op 16 november om 14.00 uur wederom een streek derby tegen Kwiek uit Raalte


Dit artikel werd ingezonden door Marcel Varenhorst

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %