0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

De dames van Borhave speelden zondagmiddag in Borne tegen Bevo uit Panningen (L). Een duel tegen de nummer 7 en 8 in de eerste divisie van de handbalcompetitie, want na de 3 verloren duels op rij is Borhave afgezakt naar de 7e plaats op de ranglijst.

BEVO is een taaie ploegwaar de Bornse handbalsters vorig seizoen moeite mee hadden, dus succes was niet verzekerd. Een goed resultaat w nodig om het zelfvertrouwen na 2 uiterste zure en krappe nederlagen en vervolgens een ruim terecht verlies weer op te vijzelen.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel en in de beginfase zagen de bornse dames bij een 0-0 stand tot 2 keer toe een doelpunt afgekeurd worden vanwege een overtreding door de tegenstander, vervolgens scoorde BEVO 2 keer voor Borhave een geldig doelpunt kon aantekenen.

Pas na een kwartier spelen maakte Borhave de achterstand goed op een 3-3 !! tussenstand. Hoerna pakten de Bornse handbalsters het initiatief en namen snel afstand naar een 11-3 tussenstand 10 minuten later. De verdediging stond in die fase weer eens prima, die verdediging is dit seizoen een wapen van het team. Bij rust was de stand 12-4.

Na rust nog 2 scores voor Borhave en de wedstrijd leek gespeeld. Dat was echter een misvatting want BEVO rechtte de rug en wist fanatiek spelend Borhave uit het spel te halen en kwam de ploeg uit Panningen terug tot 15-10. Bij die stand kreeg Borhave nog een 2 tijdstraffen die elkaar ruim overlapten en stonden de Bornse handbalsters met 4 tegen 6 te verdedigen, ondanks dit ondertal was Borhave de ploeg die scoorde en wegliep naar 17-10, Achteraf was deze fase bepalend voor het eindresultaat.

2013-2014 Borhave - BevoDe wedstrijd golfde nog op en neer maar het echte geloof in een goed resultaat ebde weg bij BEVO. Vermeldenswaardig was het slotakkoord. Na een break scoorde Borhave en vervolgens werd de middenuitbal zo slordig overgespeeld dat wederom een Borhave speelster de bal wist te onderscheppen en de eindstand met 26-18 op het scorebord zette.

Borhave had deze winst hard nodig en staat weer op plaats 5, Bevo zakt naar een tiende positie.

Borhave speelt zondag 8 december om 14.00 uur weer in Borne dan is SEW2 uit Nibbixwoud de tegenstander. Dit team wist Borhave in de eerste wedstrijd van de competitie te verslaan.

(Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %