0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Beter Borhave verslaat nr. 3 DSVD in enerverend duel

Het was gezellig druk zondagmiddag in sporthal ’t Wooldrik in Borne. Koploper Borhave ontving er de nummer 3 DSVD uit Deurningen. De twee ploegen kennen elkaar door en door, ze kennen elkaars kwaliteiten. Daardoor stond de verdediging aan beide kanten gewoon goed en doelpunten waren zeker in de eerste fase van de wedstrijd schaars. Acht doelpunten in het eerste kwartier waren wat dat betreft een objectieve graadmeter. Ook de inzet van de wedstrijd was helder. Kon DSVD de achterstand nivelleren of zou Borhave de naaste concurrent die voor promotie strijdt op vier punten achterstand zetten. Ingrediënten voor een vooral spannende en boeiende wedstrijd tussen de twee sterkste ploegen uit Twente.

Na een moeizame start wist de thuisploeg na een kwartier het initiatief te nemen, de ploeg liep weg van de 4-4 stand naar 9-5 zes minuten later. Borhave was in die fase vooral efficiënter dan DSVD. Nog verder liep de thuisploeg uit, tot 13-7 met nog 4 minuten in de eerste helft te gaan. Het leek een beslissende voorsprong, dat bleek echter voorbarig. Er sloop toch weer onzekerheid in het spel van de Bornse handbalsters. Door onder andere onnodig balverlies liep DSVD voor rust nog in tot 13-11. Dat was ook de ruststand. 

Na de pauze kwam DSVD nog verder terug, eerst via de 13-12, er ontspon zich een echt duel om de winst, DSVD kwam op 15-15 voor het eerst weer naast de Bornse ploeg. Ook bij 16-16 was de stand weer gelijk, het ervaren Borhave wist echter opnieuw een gat te slaan, 19-16 halverwege de tweede helft. Hierna kwam DSVD nog twee keer terug tot op één doelpunt. Daarna wisten de Bornse dames defintief het gat te slaan en bij 26-21 met nog drie minuten te gaan was de winnaar duidelijk. Bij het laatste fluitsignaal was de stand 27-23. De Bornse dames blijven de kopposite bekleden samen met het tweede team van eredivisionist Quintus. DSVD blijft derde 4 punten achter het leidende duo.

Komende zaterdag spelen de Borhave dames in Wognum (NH) tegen het tweede team van eredivisionist SEW.
De volgende thuiswedstrijd van de Borhave dames vindt plaats op zondag 8 november, 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne. Dan komt het op de vierde plaats staande PSV Eindhoven naar Borne, die ploeg volgt Borhave op 5 punten.

Zie ook: http://www.rtvborne.nl/video-twentse-derby-prooi-voor-borhave/nieuws/item?788983

20151025 Borhave DSVD 1 (568 x 321)Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst

 

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %