0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Vrijdagavond 19 december vond in Borne het jaarlijkse sportgala plaats. De titels sportman, sportvrouw en sporttalent van het jaar zijn daar uitgereikt. Voor deze verkiezingen zijn teamsporters niet te nomineren.

Borne is een echt handbaldorp! Bij zowel de sportploeg als de jeugdsportploeg waren de twee Bornse handbalverenigingen Zenderen Vooruit en Borhave genomineerd. Bij Zenderen Vooruit was het Dames 1 team kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse. De dames B-jeugd uit Zenderen sleepte eveneens het kampioenschap in de wacht.

Uiteindelijk is de titel jeugdsportploeg van het jaar gewonnen door het voormalige meisjes D1 team (inmiddels C1) van Borhave. Dit team wist in 2014 kampioen te worden van de regionale  zaalhandbalcompetitie maar het team ging door met de winst in alle toernooien waaraan het heeft deelgenomen in de zomerperiode.

De belangrijkste titel was het Nederlands Kampioenschap Beachhandbal in de meisjes D-jeugd categorie, die titel werd op 28 juni 2014 op het Flevostrand in Biddinghuizen veroverd. Ook na de zomervakantie is het team gewoon doorgegaan met winnen, nu echter in de hogere leeftijdscategorie C. Op dit moment staan ze ongeslagen aan de top in de zaalcompetitie.

Ook het eerste damesteam van Borhave wist de titel sportploeg te verdienen. Voor de Borhave dames was de motivatie dat het team al gedurende enige jaren een hoge positie inneemt in de op een na hoogste nationale klasse van het handbal. Daarnaast werd direct beslag gelegd op het 1e periode kampioenschap waardoor het team nu op twee manieren mogelijkheden heeft tot promotie naar de eredivisie. Het Bornse damesteam staat op dit moment op de 2e plaats in de rangschikking van de eerste divisie.

Op de totaalfoto staan alle prijswinnaars afgebeeld.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %