0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Borhave – Quintus eindigde in 25-28 na een 12-11 ruststand.
De eerste wedstrijd in de play-off (2 wedstrijden) tussen de nummers 3 en 6 uit de reguliere eredivisie competitie. Borhave – Quintus. Op papier een kansloze missie voor de thuisploeg, maar zoals vaker dit seizoen bleek Borhave een lastige tegenstander, ook voor de topploegen. De Twentse dames wisten de ploeg uit Kwintsheul (nabij Den Haag) prima te bespelen waardoor er een spannende wedstrijd ontstond. Voor Quintus was dit de tweede Twente reis binnen vier dagen, dinsdag speelde de ploeg in Deurningen tegen DSVD en plaatste zich voor de halve finale van de landelijke beker. Borhave speelde dinsdag in Venlo en verloor daar waardoor de ploeg uitgeschakeld is voor de beker.

In de eerste helft nam Quintus zoals verwacht de leiding en scoorde vlot. Borhave wist terug te komen tot 3-3. Nog één keer waren het de Westlandse dames die het heft in handen namen, maar daarna was het gedaan, Borhave nam een voorsprong en deze liep gestaag op.

Aan het eind van de eerste helft kwamen de gasten terug maar Borhave bleef aan de leiding. De ruststand was 12-11.

Foto: Herman Zandhuis

Dat Quintus in de tweede helft orde op zaken zou willen stellen lag, voor de hand. Dat bleek ook al snel feitelijk juist. Ingeleid door o.a. een gemiste zeven meterworp van Borhave kon Quintus de stand in de wedstrijd kantelen, mede door brisant schutters werk van Amy Oostveen van Quintus. Quintus nam nu een voorsprong van 3-4 doelpunten. De ploeg van Rik Philips en Afton Groener stribbelde wel tegen maar wist het gat niet meer te dichten.

De eindstand: 25-28. Jammer voor Borhave, er had meer ingezeten.

Volgende week zaterdag volgt de return in Kwintsheul.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %