0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Foto: Tina Kolthof

Ook in de beker wint Borhave van E&O 25-19.
Woensdag 8 februari, 4 jaar en één dag na de voor Borhave historische bekerwinst in de achtste finale, traden Borhave en E&O wederom tegen elkaar aan in de achtste finale. Belangrijk verschil is dat Borhave sinds dit seizoen eveneens in de eredivisie uitkomt. De twee duels in de eredivisie werden door de Bornse ploeg gewonnen en daardoor waren de verwachtingen hoog gespannen. De thuisploeg wist aan de verwachting te voldoen en heeft zich geplaatst voor de kwartfinale

Kansloos
Vanaf de start nam Borhave het initiatief, E&O wist bij 3-3 voor de laatste keer een gelijke stand op het scorebord te krijgen. Zonder op hun toppen te spelen drukte Borhave vervolgens door naar 14-6. E&O speelde leuk mee maar was kansloos tegen de verdediging van Borhave.

Foto: Tina Kolthof

Zaken op orde stellen
In de tweede helft had Borhave moeite met scoren. E&O had het beter voor elkaar en scoorde in de eerste fase gemakkelijk, met name via Pamela Kloppenburg. Van de 14-6 ruststand trokken de gasten bij naar 15-13. Borhave nam een time-out en de zaken werden vooral verdedigend weer in orde gebracht. Na de omzettingen nam de thuisploeg de regie weer in handen en liep vlot eg naar 19-13. Nog één keer wist E&O de rug te rechten en de achterstand te reduceren tot 3 doelpunten. Hierna was het gedaan met de kansen. Borhave liep gemakkelijk weg naar de eindstand 25-19.

Hoewel geen topwedstrijd was  het toch een verdiende overwinning. De kwartfinales, waar Borhave nu voor geplaatst is, worden gespeeld in de week van 7 tot 9 maart. De loting daarvoor moet nog plaats vinden.

Volgende competitie thuiswedstrijd: zondag 12 februari, tegenstander is dan concurrent V&L Geleen. De wedstrijd start om 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %