0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Borhave wint na verlenging met 29-27 van DSVD

In de 2e ronde van het landelijk handbal bekertoernooi trof Borhave dinsdag 10 december DSVD uit Deurningen. Op voorhand was dit een zeer interessante loting, DSVD getraind door Herman Keppels, vorig seizoen bij Borhave, is de trotse ongeslagen koploper in de 2e divisie. Ook is DSVD vorig seizoen onverwacht gedegradeerd uit de divisie waar Borhave in speelt. Daarnaast was Louis Degen de huidige trainer van Borhave vele jaren de trainer van DSVD. Voldoende ingrediënten voor een spannende wedstrijd en dat kwam zo uit.

Het was een wedstrijd van ploegen die wilden winnen, er stond prestige, maar ook een plaats in de regiofinale van de handbalbeker op het spel.

Dat maakte dat de wedstrijd wat stroef op gang kwam. Scoren was in de eerste helft moeilijk voor beide teams. Borhave nam wel het initiatief en wist de rust in te gaan met een voorsprong van 11-8. Na 10 minuten in de eerste helft liep Borhave speler Bernice Hesselink een uiterst pijnlijke blessure op, na onderzoek blijkt ze haar arm gebroken te hebben.

Strijd ontbrand in tweede helft

In de tweede helft kwam de strijd echt op gang. DSVD liep in tot op 1 doelpunt(11-10), Borhave pareerde en liep weer iets uit naar een 19-15 tussenstand. Nu kwam het bekerkarakter van deze derby echt tot zijn recht want DSVD weigerde zich bij een nederlaag neer te leggen. In 1 reeks brachten ze een evenwichtstand met 19-19 op het scorebord. Het vervolg was vooral een spannende strijd met  soms oogstrelend spel en vervolgens onmogelijke missers, ook daarin deden beide ploegen niets voor elkaar onder.

DSVD leek door te drukken naar een 23-25 voorsprong, maar Borhave wist de stand weer in evenwicht te brengen 25-25. In de laatste minuut hadden beide ploegen de kans te scoren, in de laatste seconde viel een lob van Borhave vanaf de paal het veld weer in, maar de stand bleef staan, dus verlengen.

Borhave in verlenging iets gelukkiger

In de verlenging waren de Bornse handbalsters net iets gelukkiger ze wisten een beslissende 2 doelpunten voorsprong te nemen op 28-26 na de eerste helft , in de 2e helft kwamen beide ploegen nog elk nog een keer tot scoren. In de laatste minuut wist keepster Cynthia Snippert ondanks een spervuur aan schoten haar doel schoon te houden, daarmee was de overwinning een feit. Door deze overwinning hebben de Bornse dames zich geplaatst voor de regiofinale die in de week van 14 – 16 januari gespeeld zal worden.

Borhave speelt zaterdag 14 om 19.30 uur in en tegen Nieuw Heeten.

Dit jaar speelt het team geen thuiswedstrijden meer.

(ingezonden door Marcel Varenhorst)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %