0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Borhave heeft ook het tweede duel in de nacompetitie van de eerste divisie handbal in winst omgezet. In de eigen sporthal ’t Wooldrik werd het in een spannend duel tegen Bentelo 30-26 na een ruststand van 14-12. De dames uit Borne gaan nu alleen aan de leiding in de toegift van de competitie. Het versloeg eerder al Kwiek en krijgt zondag Bevo uit Panningen als laatste opponent van de eerste ronde op bezoek.

Daarna volgen nog de drie returns, aan het einde van de nacompetitie is duidelijk welke ploeg met de nummer negen van de eredivisie mag uitmaken wie volgend seizoen in de eredivisie acteert. Borhave (nummer 4 in de competitie) heeft vooralsnog dus goede papieren. Na de winst op streekgenoten Kwiek en Bentelo, de nummer twee en drie van de eerste divisie staat de ploeg nu alleen aan kop.

Tegen Bentelo speelde zich een mooie en spannende wedstrijd af, waarin de ploeg van coach Louis Degen vrijwel steeds het initiatief had. Beide ploegen gingen vol voor de winst, waarbij met respect voor de tegenstander alle geoorloofde middelen uit de kast werden getrokken.

Nadat het gevecht tot 4-4 gelijk opging, sloeg Borhave een kloof van vier treffers (8-4). Het verzuimde echter Bentelo de nekslag toe te dienen. De gasten konden terugkomen. Via 10-9 mochten de ploegen bij een stand van 14-12 in Borns voordeel gaan rusten.

Na de pauze scoorde Borhave het eerst, maar de voordelige marge van drie doelpunten bood wederom geen garantie voor zekerheid. Bij 17-17 was er weer evenwicht en dat bleef zo tot tien minuten voor tijd, toen beide teams 23 keer het net hadden gevonden. Bentelo moest vervolgens het hoofd buigen. Borhave liep uit naar 27-23 en hield die ruime voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal: 30-26

Volgende wedstrijden:
Zondag 30 maart in Borne 14.00 uur tegen BEVO
Zondag 6 april in Borne 14.00 uur tegen Kwiek

2014-03-25-Borhave-Bentelo-

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %