0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

In een wedstrijd die zaterdagavond pas om 21.00 uur van start ging in Breda heeft het eerste damesteam van Borhave ook de zesde wedstrijd op rij overtuigend gewonnen. Daarmee is tevens de periodetitel in de wacht gesleept. Het team is daarmee geplaatst voor de nacompetitie  die uiteindelijk gaat om een plaats in de eredivisie.

Het dames team heeft een ongekende star van de competitie, onder leiding van trainer/coach Louis Degen presteren de dames momenteel extreem goed. Zo ook in de lastige en verre uitwedstrijd in Breda. De uitslag is veel, zo niet alleszeggend. 22-37. Weer een positief doelsaldo van 15 doelpunten.

De dames van Borhave hebben na zes duels de maximale punten score, en een doelsaldo van plus 70.

Aangezien de eerste periode zes wedstrijden duurt en Borhave (op basis van doelsaldo) lijstaanvoerder is, mogen de Bornse dames zich tooien met de titel “kampioen eerste periode”. Met de periodetitel is deelname aan de nacompetitie voor het derde opeenvolgende jaar (vanaf het promotiejaar) veiliggesteld. In de nacompetitie spelen de vier periodekampioenen in (niet de algeheel kampioen zijnde) in een volledige competitie om de titel algeheel periodekampioen. Deze zal in een uit- en een thuiswedstrijd tegen de nummer 9 uit de eredivisie de laatst te vergeven plaats in de eredivisie te betwisten.

Borhave heeft evenveel punten als nummer 2 Quintus uit Kwintsheul (nabij Den Haag), het doelsaldo is 11 beter. Waarmee de positie gewoon overtuigend binnen is gesleept.

De volgende thuiswedstrijd in Sporthal ’t Wooldrik is op zondag 19 oktober om 14.00 uur. Tegenstander is dan GIQAS Aalsmeer.

(dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst)

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %