0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Spanning doet wedstrijd geen goed, spel te pover

De wedstrijd Borhave PSV was op papier een topper, de nummer 1 tegen 3. Het geboden spel deed dit niet vermoeden, blijkbaar werkte de spanning verlammend.

De opening van de wedstrijd was goed, na 30 seconden hadden de Bornse dames het net gevonden. Na 90 seconden viel de 2-0 er ook direct achteraan. Hierna begon het onnodig balverlies, een oude kwaal van Borhave, weer op te spelen. Mooie acties werden door beide teams afgewisseld met geforceerd spel en missers. Ondanks het mindere spel namen de handbalsters van coach Miro Stare halverwege de eerste helft een voorsprong van 2 – 3 doelpunten. Toen Borhave aan het einde van de eerste helft ook strafworpen begon te missen sloop er enige twijfel in de ploeg. Op slag van rust wist PSV de stand op 12-10 te brengen.

Na rust kwam PSV goed uit de kleedkamer, het team trok de stand in evenwicht en liep door naar 12-14. Borhave miste wederom een strafworp en het duurde 8 minuten in de tweede helft voor Borhave de eerste treffer wist te plaatsen 13-14.

Vanaf dit moment hielden de teams elkaar in een ijzeren wurggreep. Borhave bleef strafworpen missen en ook PSV miste de nauwkeurigheid om afstand te nemen. De marge was nooit groter dan 1 doelpunt. Het voorspellen van de winnaar leek een Russische roulette. Uiteindelijk was een terechte puntendeling het resultaat toen de stand na 2 x 30 minuten 22-22 was.

Omdat medekoploper Quintus zaterdagavond ook gelijk gespeeld had”, is de situatie in de top niet noemenswaard veranderd, Fortissimo is de nummer 3 op 4 punten, PSV en DSVD delen de vierde plaats op 5 punten achterstand op de koplopers. De Bornse dames spelen dit jaar nog wedstrijden tegen zowel Quintus (29 nov) als Fortissimo (6 dec), dan zal er waarschijnlijk meer tekening komen in de competitie.

De dames van Borhave spelen donderdag aanstaande om 19.15 uur de bekerwedstrijd tegen STEVO in Geesteren waar oud Borhave coach Louis Degen nu actief is.

Komende zondag speelt Borhave in Wateringen de competitiewedstrijd tegen Veneco Velo.
De volgende thuiswedstrijd van de Borhave dames is op zondag 22 november, 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne. Dan komt BEVO uit Panningen naar Borne.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %