0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Zaterdagavond 6 december West-Friesland SEW2 – Borhave de nummer 12 tegen de nummer 2. Maar ook een uitduel dat Borhave nog nooit in winst wist op te zetten. SEW met een eerste team dat uitkomt in de eredivisie is een goede club. Het feit dat de eredivisie vanwege het EK stil ligt maakt het meespelen van een aantal andere speelsters bij het tweede team van SEW mogelijk. Borhave was dus allerminst zeker van winst en zo hoort dat ook.

Met de nodige versnaperingen overgehouden van de Sinterklaasavond ging het Bornse gezelschap al vroeg op pad voor het duel dat om 19.00 uur in het Noord-Hollandse Wognum gepland stond. Iedereen had er zin in, Borhave wil een goede start van de tweede competitiehelft maken en moest daarvoor dit duel winnen.

Het begin was gewoon in balans, de twee ploegen scoorden om beurten waarbij Borhave nooit op achterstand kwam. Deze balans bleef tot 4-4 bestaan, op deze stand zette Borhave weer aan voor een befaamde tussensprint, het team liep vlot weg naar 4-8. Met deze tussensprint was de toon gezet, Borhave had en behield het initiatief. Gestaag bouwde het team de score verder uit, Westfriesland SEW was niet bij machte zich aan de overmacht te onttrekken. Regelmatig scorend was Borhave bij rust uitgelopen naar 12 – 20.

Na de pauze wilde de thuisploeg het tij keren via 2 doelpunten naar 14-20, al snel gecompenseerd door de Bornse dames 14-22. Hierna ging het weer snel. Borhave drukte binnen een kwartier door naar 17-31. Het was daarmee geen wedstrijd meer.

De gasten speelden de wedstrijd in alle rust uit, in het laatste kwartier vielen slechts 7 doelpunten te  noteren. Eindstand 23-34, prima voor het doelsaldo, maar vooral: Borhave heeft gebroken met een negatieve traditie, goed spelen en toch de punten in Wognum achterlaten.

De Bornse dames hebben nu goed gespeeld én gewonnen. Een prima start van de tweede competitiehelft.

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 14 december om 14.00 uur. Dan staat de derby tegen Bentelo op het programma.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %