0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

Foto Willem Pfeiffer/Borneboeit

De thuiswedstrijd van Borhave tegen het nog puntloze E&O leek vooraf een eenvoudige opgave maar dat was zeker niet het geval. Uiteindelijk was de ploeg van trainer Rik Philips de betere op basis van kwaliteit en ervaring.

De wedstrijd Borhave – E&O was in het debuutseizoen een groot feest waarin de thuisploeg de eerste eredivisie winst ooit behaalde. Een herhaling was op basis van de ranglijst mogelijk. De jonge, nog puntloze ploeg uit Emmen, wilde daar echter terecht niet aan meewerken waardoor een ploeterend Borhave de punten moest verdienen met noeste arbeid.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was E&O de bovenliggende ploeg. Borhave miste veel te veel kansen en gaf ook verdedigend te vaak niet thuis. De gasten uit Emmen waren op zoek naar de eerste punten in de competitie. Er ontspon zich een wedstrijd waarin een gretig E&O alles in het werk stelde voor een goed resultaat. Het gemis aan nauwkeurigheid van de thuisploeg en de gretigheid van de gasten maakten het mogelijk dat E&O in de wedstrijd bleef.

Via 0-2 liepen de gasten uit naar 3-6 na 12minuten, De thuisploeg trof in die fase al een aantal keren het aluminium van de goal. Pas na 18 minuten wist de ploeg uit Borne de stand weer in evenwicht te krijgen op 8-8. Kort bleven de ploegen naast elkaar maar langzaamaan nam de ploeg uit Twente het heft in handen, ook al werden er (veel te) veel kansen gemist. Op slag van rust kwam Borhave op 14-12.

Ook in de tweede helft bleef E&O maximaal voor de geboden kansen gaan en maakte Borhave het zichzelf nodeloos moeilijk. E&O trok de stand gelijk naar 14-14, Dit was de laatste keer dat er evenwicht was. Het sterkere Bornse team nam het voortouw en liep weg naar 19-15. De wedstrijd leek gespeeld… maar dat leek maar zo. E&O kwam weer terug tot op 2 doelpunten. Borhave was geroutineerd genoeg om het niet meer weg te geven maar de ploeg van Rik Philips was veel sterker dan de stand deed vermoeden. Na de nodige schermutselingen kwam uiteindelijk de eindstand 30-25 op het scorebord. Borhave handhaaft zich op de zesde plaats. E&O blijft puntloos, samen met nog 3 andere ploegen.

Binnen de gelederen van Borhave hebben zich deze week een 3-tal nieuwelingen aangediend, Rik Philips werd vader van Merel, Oud speelsters Lotte Grashof en Sophie Oosterbroek werden moeder van respectievelijk Nana en Fem. De geel-blauwe tenues liggen klaar.

Na wederom twee weken gedwongen rust speelt Borhave op 25 november uit in Voorhout (ZH) tegen het nog puntloze Foreholte.

 

De volgende thuiswedstrijd is op 10 december, dan is VZV uit ’t Veld (NH) om 13.00 te gast in Borne.

 

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %