0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

dscn1427-22760953Borhave winnaar in gelijkwaardige eredivisie debutantenwedstrijd.
In de eerste vier eredivisiewedstrijden ontmoetten de Borhave dames direct al de top drie van vorig jaar. Nu begon de serie wedstrijden waarin de dames zich kunnen meten met op papier gelijkwaardige ploegen. De serie startte vandaag met het eveneens gepromoveerde VZV uit het Veld (Noord-Holland), een ploeg die een uitstekende competitiestart kende met drie gewonnen wedstrijden.
Motiveren was vandaag niet nodig voor de coaches, Rik Philips van Borhave en Betty Plasmeijer van VZV. De teams kennen elkaar nog van vorig jaar en ze zijn niet gepromoveerd naar de eredivisie om er maar één jaar te blijven.
Het werd een wedstrijd van de verdediging en de gemiste kansen, met hoofdrollen voor de keepers
In de eerste helft was er nauwelijks verschil. Borhave had de gehele eerste helft het initiatief, het verschil was echter nooit meer dan twee doelpunten. De terechte ruststand was tien – tien.
Na de rust was het VZV dat het initiatief naar zich toetrok onder aanvoering van een sterke regisseur Lotte Prak. VZV wist bij dertien-zestien een maximaal verschil te maken. Maar Borhave kantelde daarna de wedstrijd en trok de stand naar zeventien-zestien. VZV liet zich niet direct uit het veld slaan en trok de stand nog één keer gelijk.
Hierna drukte Borhave langzaam door, in de laatste vier minuten liep de voorsprong op tot vier doelpunten (drieëntwintig – negentien). Daarmee leek de strijd beslecht. Na een time-out rechtte VZV nog éénmaal de rug maar ondanks een tijdstraf bij Borhave wist VZV niet verder dan tot twee doelpunten te naderen. Eindstand 24-22
De Bornse ploeg was zeer tevreden met dit zwaar bevochten resultaat. Bij Borhave was vandaag Sophie Oosterbroek met zes doelpunten topschutter.

Volgende thuiswedstrijd: Zondag 23 oktober, tegenstander is dan Westfriesland SEW. De wedstrijd start om 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %