De handbaldames van Borhave speelden zondagmiddag in Naaldwijk de wedstrijd tegen Westlandia.  Voortvarend ging de ploeg van Louis Degen van start, na drie minuten stond 0-3 op het scorebord, via 3-5 liepen de dames uit naar een maximale voorsprong van zes doelpunten op 5-11. Westlandia wist terug te komen en bij rust gaf het scorebord een 9-12 stand weer.

Na rust bleven de Bornse dames de wedstrijd tot halverwege dicteren, bij 14-19 stand stokte het scoren bij Borhave echter. Een aantal keren werden scores “teruggefloten” maar feit blijft dat Westlandia het initiatief overnam en naderbij kwam. Bij 20-20, 5 minuten voor tijd was de wedstrijd weer open. Westlandia wist in de resterende tijd nog 2 keer te scoren, Borhave slechts 1 keer. Dat bracht de eindstand 22-21 op het scorebord

Borhave heeft het dit seizoen moeilijk in uitwedstrijden, van de 10 werden er slechts 2 gewonnen. Van de 8 verlies partijen waren er 2 met meer dan 3 doelpunten verschil (4 en 5). Het doelsaldo bij uitwedstrijden is positief maar toch nemen de dames (te) weinig punten mee. Er zijn nog 3 kansen deze statistiek te verbeteren.

De volgende thuiswedstrijd van Borhave is op zondag 2 februari tegen Nieuwegein.
Op dinsdag 11 februari ontvangen de dames eredivisionist Handbal Venlo in Borne in de 1/8 finale van de beker.

(verslag ingezonden door Marcel Varenhorst)