0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second
20141005 borhave-Velo
Jacobien ter Brugge scorend na een snelle break-out.

Zondagmiddag, in een gezellig gevulde hal in Borne stond de 5e competitiewedstrijd van ons eerste damesteam op het programma. Doordat ook de competitie voor de lagere teams gestart is waren veel spelers in staat de wedstrijd te volgen. De tegenstander Veneco-Velo uit Wateringen, de promovendus die goede resultaten boekt deze competitie.

De wedstrijd ging erg rommelig van start, aan beide kanten te veel balverlies, de speelsters van Borhave maakten een haastige indruk. De dames waren gedreven de koppositie vast te houden maar dat werkte verlammend. Tekenend is het feit dat het eerste doelpunt pas na 4 minuten viel, gemaakt door Velo. De gelijkmaker viel na 6 minuten.

Hierna kwam de wedstrijd enigszins op gang. Velo nam brutaal het initiatief en liep via 1-3 naar een 4-6 tussenstand na 13 minuten. Nog steeds vielen er weinig doelpunten. Op deze stand, zo bleek achteraf, hervond Borhave zichzelf. Het speltempo ging omhoog, de nauwkeurigheid na toe en het afsluiten verbeterde. In een ruk trok Borhave de wedstrijd naar zich toe en liep door naar 11-6 in de twintigste minuut. Na deze tussensprint was Borhave de baas in eigen hal. Lustig gebruik makend van de wisselspelers liep Borhave uit naar een 17-10 stand bij rust.

Direct na de pauze gaven de Bornse speelsters nogmaals vol gas, ze liepen weg naar 20-10 na 3 minuten en de wedstrijd was gespeeld. In het verdere verloop hebben alle spelers van Borhave speeltijd gekregen. Wederom bleek het breed scorend vermogen van de ploeg, de meeste spelers troffen doel, maar de basis is ook deze wedstrijd weer gelegd in de ijzersterke verdediging. Centraal daarin staat doelvrouw Cynthia Snippert.

Na 2 keer 30 minuten stond de eindstand 33-20 op het scorebord. Borhave heeft nog geen punt verspeeld en is veruit de meest scorende ploeg, en tevens de op een na minst gepasseerde van de eerste divisie. De koppositie is op basis van het doelsaldo, +55 (+11 per wedstrijd). Virto Quintus heeft eveneens de maximale score.

Volgende week zaterdag speelt Borhave in Breda tegen United (21.00 uur). De volgende thuiswedstrijd vind plaats op zondag 19 oktober om 14.00 uur. Tegenstander is dan GIQAS Aalsmeer.

(Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst)

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %