0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

20160904 03[1272818]Borhave en daarmee ook Borne beleefde vandaag zondag 4 september 2016 het eredivisie debuut in sporthal ’t Wooldrik.
De sporthal was zeer goed gevuld en met enige vertraging kon de wedstrijd beginnen. De vertraging ontstond door een politie / marechaussee controle die de bus met het gehele Quintus gezelschap moest ondergaan. Na controle bleek alles naar behoren.
De sfeer was verwachtingsvol en gezellig zoals dat in het handbal kan en moet.
Eerste helft
In de wedstrijd bleek al snel dat Quintus beter en vooral efficiënter met de kansen omsprong. Via 1-1 liep de ploeg uit Kwintsheul weg naar 2-8. Borhave leed onnodig veel balverlies en dat buitte de tegenstander professioneel en zorgvuldig uit.
Dit beeld bleef de gehele wedstrijd bestaan, waarbij Borhave ook nog buitengewoon nauwkeurig paal en lat wist te treffen, helaas levert dat doorgaans geen score op… Quintus bleef de geboden kansen benutten en liep weg naar een 9-23 ruststand. Duidelijk en niet geflatteerd. Borhave was gewoon te zeer op zoek naar het eigen spel en onder de indruk van de ambiance.
Tweede helft Borhave blijft de onderliggende partij maar hervindt eigenwaarde.
In de tweede helft bleef Quintus gewoon sterker. Wat Borhave ook probeerde, de achterstand liep op. Echter er werden meer kansen gecreëerd, helaas te vaak afgesloten op paal en lat. Het doel werd beter gevonden en er kwam weer wat vorm en vertrouwen terug. Door met een extra veldspeler te spelen nam Borhave risico’s die door onnauwkeurige afronding te vaak een tegendoelpunt opleverden.
De eindstand was 23-44, ontnuchterend maar ook leerzaam. De kop is eraf, Borhave is een ervaring rijker. Het was een belevenis tegen de nummer 3 van vorig jaar.

Volgende week is Borhave vrij, de geplande uitwedstrijd in Amsterdam tegen VOC is vanwege internationale verplichtingen uitgesteld naar donderdag 22 september.
Op 18 september speelt Borhave thuis tegen E&O uit Emmen, aanvang 13.00 uur

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %