0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Zaterdag 7 maart 2015, de dames van Borhave treden om 19.15 uur in Eindhoven aan tegen PSV. De nummer 5 tegen de nummer 2, maar PSV maakt nog kans op de periodetitel. De statistieken wijzen uit dat de Bornse dames het zwaar hebben in Eindhoven, dat zou deze avond niet anders zijn.

De wedstrijd kwam niet echt op gang en scoren was moeilijk voor beide teams. Getuige de 3-3 stand na 8 minuten. Hierna nam PSV een kleine voorsprong mede omdat Borhave de kansen miste. De voorsprong van 2 doelpunten hield een tijdje stand maar 2 minuten voor tijd was het weer gelijk, 9-9. In het restant van de eerste helft scoorde Borhave nog 1 keer en leek de ruststand 9-10. Tijdens de rust is de stand op het scorebord op last van de scheidrechters gecorrigeerd naar 9-9, wanneer en hoe het verschil ontstaan is, is niet bekend.

Na rust was het beeld weinig anders, met dien verstande dat Borhave meest aan de gunstige kant van de score zat. Met nog ruim 10 minuten te gaan kwam het verschil voor het eerst op 2 ten gunste van het Bornse team, bij een stand van 18-20.  Dit verschil bleef bestaan tot 6 minuten voor het einde, op dat moment kwam PSV naderbij tot 22-23.

In het verdere verloop van de wedstrijd kwam Borhave niet meer tot scoren, PSV wel. De einduitslag was 26-23. Door de winst van Kwiek in Deurningen is de Raalter ploeg kampioen.

Voor Borhave blijft de weg via de nacompetitie open. Deze start onmiddellijk nadat volgende week de competitie afgerond wordt.

Volgend weekend, zondag  15 maart, speelt Borhave thuis in Borne om 14.00 uur. Dan staat het slot duel van de competitie tegen het reeds gedegradeerde Nieuwegein op het programma. Ook dan en in de nacompetitie rekenen de dames van Borhave op de steun van het thuispubliek.

Ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %