0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

dscn1080-21871779Tweede wedstrijd levert ruime winst tegen E&O op 28-13
Borhave trad zondag na een vrij weekend vanwege Europese verplichtingen van VOC voor de tweede keer aan in de eredivisie. Vooraf was de veronderstelling dat E&O een te kloppen zou moeten zijn. Die veronderstelling kwam uit.
Het was een wedstrijd van ervaren Bornse handballers die groen zijn in de eredivisie tegen een zeer jong team van E&O waar de eredivisie vanzelfsprekend is.

Rommelig begin
De wedstrijd begon zeker voor de Bornse dames rommelig, onnauwkeurig en gespannen. De Drentse dames maakten daar goed gebruik van en stonden na 4 minuten met 0-3 voor.
Hierna werd de thuisploeg wakker en voerde de druk op 2-3 na 5 minuten. Via 2-4 trok Borhave ineens de wedstrijd om naar 8-4 na 18 minuten, in deze fase liep E&O meerdere tijdstraffen op. Borhave druktedoor ondanks het missen van (te) veel kansen wist de ploeg de voorsprong te vergroten naar een ruststand van 14-7.


borhave-eo_171876006 Tweede helft E&O gaat spelers vastzetten maar de wedstrijd kantelt niet.

In de tweede helft probeerde E&O de wedstrijd te laten kantelen door agressiever te verdedigen en ook door een en soms twee spelers van Borhave via individuele dekking uit de wedstrijd te halen. Dat had uiteindelijk weinig effect omdat de andere spelers meer ruimte kregen. Via 17-10 liep Borhave verder uit naar 25-12. Uiteindelijk stond er na twee keer dertig minuten 28-13 op het scorebord, een duidelijke en verdiende overwinning.

Donderdag spelen de Bornse dames in Amsterdam tegen Succes Schoonmaak VOC, zondag 25 september volgt de wedstrijd tegen landskampioen Sercodak Dalfsen. Daarmee hebben de dames dan de top drie van vorig seizoen ontmoet.

Volgende thuiswedstrijd: Zondag 2 oktober tegenstander is dan het eveneens gepromoveerde Maedilon VZV. De wedstrijd start om 13.15 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %