0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Zondag 8 februari 2015, Borhave ontvangt koploper Kwiek. Een prachtige streekderby. In een rechtstreeks duel tussen de nummers 1 en 2 uit de eerste divisie zou bepaald worden of de competitie gelopen is, of een spannende slotfase tegemoet gaat. Dat laatste is het geval nadat het team uit Borne soeverein en gedecideerd wist te winnen van Kwiek.

De wedstrijd vandaag kwam uiterst stroef op gang, na ruim 5 minuten stond er een1-2 stand op het scorebord. Er werd sterk verdedigd aan beide kanten, duidelijk was te zien dat hier de twee minst gepasseerde verdedigingen tegenover elkaar stonden. In het doel van Kwiek stond de Bornse Lynn Kosterink een puike partij te keepen, datzelfde was te zeggen van Cynthia Snippert bij Borhave.

De 1-2 tussenstand was de laatste keer dat Kwiek aan de positieve kant van de score stond. De teams bleven bij elkaar tot 3-3 na 10 minuten. Daarna liepen de Bornse handbalsters gestaag weg naar een 7-3 tussenstand. In deze fase wist Borhave vooral goed gebruik te maken van de ruimte die op de cirkel ontstond. Hierna kwam er weer rust en beide teams scoorden wat gemakkelijker. In de laatste minuten van de eerste helft groeide het verschil tot 6 doelpunten. De ruststand was 14-8, een duidelijk verschil maar de wedstrijd was  daarmee allerminst gespeeld.

In de tweede helft was het Borhave dat in eerste instantie goed het spel wist te dicteren, in die fase groeide het verschil tot 8 doelpunten bij 20-12 na 12 minuten. Gaandeweg wist Kwiek zich echter weer op te richten. Bij Borhave leek de smalle basis zich te wreken, gaandeweg slopen er onnauwkeurigheden in het spel. Kwiek maakte daar effectief gebruik van en op 23-22 na 26 minuten werd het alsnog weer spannend. In die fase leek het Bornse team kwetsbaar, echter op basis van de ervaring die het team langzamerhand heeft opgedaan wist Borhave zich als een Fenix op te richten uit de ogenschijnlijke as. Vlot werden de afspeelfouten weer voorkomen en kwam het team alsnog 5 keer tot scoren tegen Kwiek slechts 1 keer. Daarmee kwam een zwaar bevochten 28-23 eindstand op het scorebord.

De eerste divisie is weer spannend! In de komende weken ontmoet Borhave nr. 3 Quintus. En heeft Kwiek af te rekenen met BEVO en daarna met Quintus. Met een verschil van 3 punten tussen de 3 topploegen is de competitie dus weer volledig open.

Volgend weekend ligt de competitie stil, de week daarna op 22 februari moet Borhave uit tegen nummer 3, Quintus in Kwintsheul.

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 1 maart februari om 14.00 uur. Op die dag staat de derby tegen DSVD op het programma. De dames van Borhave rekenen dan wederom op de steun van het thuispubliek.

Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %