0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

VZV kansloos in Borne

De wedstrijd Borhave-VZV beloofde een mooie krachtmeting te worden tussen deze ongeslagen ploegen in het begin van het seizoen in de eerste divisie van het dames handbal. De praktijk bleek anders; VZV ging kansloos huiswaarts na 2 x 30 minuten waarin alleen de eerste 5 minuten enigszins deden vermoeden dat hier twee ongeslagen ploegen in het veld stonden.

Na een best gelijkwaardig begin, waarin VZV zelf op voorsprong kwam (0-1), namen de Bornse handbalsters resoluut het heft in handen. De ploeg nam afstand en liet geen moment van twijfel ontstaan wie vandaag de betere ploeg was. Borhave dicteerde de wedstrijd. VZV haar grootste wapen, de snelle break-out, werd vakkundig door Borhave onschadelijk gemaakt. Daar waar Borhave regelmatig scoorde, bleven de doelpunten van VZV schaars. Bij rust hadden de Borhave dames een comfortabele en geenszins geflatteerde 17-8 voorsprong.

In de tweede helft was het beeld vergelijkbaar, Borhave bleef de lakens uitdelen maar werd ook onnauwkeurig. VZV wist ondanks superieur keepers werk van doelvrouw Amber Zomerdijk het tij niet te keren. Bij Borhave speelde Inge Buitelaar een puike wedstrijd, het gemis van de vanwege werk afwezige Moud Vlaskamp was door o.a. haar inbreng nauwelijks merkbaar. Borhave was vooral verdedigend een klasse beter.

In de laatste minuten van het duel, dat inmiddels duidelijk al gespeeld was, deed Borhave coach Miro Stare een bijzondere move. De laatste 4 minuten waren 4 van de 7 speelsters B-spelers, uitkomend in de landelijke B jeugd van Borhave. Naast de inmiddels al enigszins gelouterde Danique Trooster mochten ook de op dit niveau debuterende Nina Lansink Rotgerink, Charlotte van Os en Jazzlyn Berfelo de wedstrijd uitspelen. Het was op dat moment Borhave B1 versterkt met 3 speelsters uit Dames 1 . Een mooie ervaring voor deze drie 15-jarige handbalsters die vanaf volgende week in een combinatieteam met Olympia gaan spelen in de landelijke B-jeugd divisie. De eindstand was 27-13. Borhave blijft zonder puntverlies en VZV is een illusie armer.

Charlotte van Os legt aan voor een strafworp, Jazzlyn Berfelo kijkt toe
Charlotte van Os legt aan voor een strafworp, Jazzlyn Berfelo kijkt toe

Volgende week zaterdag 3 oktober spelen de Borhave dames in en tegen Aalsmeer.
Op 8 oktober treden de dames voor de beker in Deurningen aan tegen DSVD DS2.

De volgende thuiswedstrijd van Borhave vindt plaats op zondag 11 oktober, 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne tegen United Breda.

Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %