0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Zondag middag ontvingen de dames van Borhave het in punten gelijkstaande team van Westlandia uit Naaldwijk. Na het missen van de periode titel waren de Bornse dames van plan zich met een stevige overwinning te revancheren voor het resultaat van vorige week.

Nadat om twee uur het duel van start ging (b)leek de tegenstander niet genegen medewerking te verlenen aan de snode plannen van het Bornse damesteam. Borhave kwam moeizaam uit de startblokken maar nam alsnog een 2-0 voorsprong. Na een gelijkopgaande periode kwam westlandia terug naar een 4-4 stand, halverwege de eerste helft. Via 6-6 wisten de Naaldwijkse dames zelfs door te stomen tot een 6-9 voorsprong. Borhave bleef naar de juiste oplossingen zoeken. Onder aanvoering van keepster Cynthia Snippert wist de Bornse ploeg het initiatief te herpakken. Het team wist de achterstand om te buigen naar een 12-11 ruststand.

N de pauze stond er een herboren Borns team in het veld. Trainer Louis Degen had zijn dames de marsroute naar succes duidelijk gemaakt. Gedreven en zeer offensief maakte de verdediging het de Naaldwijkse tegenstanders moeilijk om te scoren. Tot een stand van 14-14 na 5 minuten ging de stand nog gelijk op, daarna zette Borhave een definitieve versnelling in, Borhave liep in een periode van 5 minuten weg naar een 19-14 tussenstand. Vaak waren de acties van Tara Grashof en Eline Legtenberg voor de tegenstanders onnavolgbaar. De Bornse dames speelden in die fase snel, simpel en stevig en kregen de tegenstander binnen 10 minuten definitief op de knieën.

Ook individuele dekking op Tara Grashof bracht voor de tegenstander geen resultaat. Door de ruimte die ontstond konden de andere dames veel tot scoren komen. Borhave liep gestaag verder uit en stond na 20 minuten op een 23-16 tussenstand. De wedstrijd was toen gelopen. Ondanks het inbrengen van veel wissels bleef Borhave doorstomen, op een gegeven moment stond de stand 27-17 op het scorebord. Borhave miste nog een groot aantal kansen, waardoor Westlandia de stand aan het eind van de wedstrijd een iets dragelijker aanzicht kon geven. Bij het laatste fluitsignaal stond een 27-20 stand op het scorebord.

Volgende week speelt Borhave in en tegen Nieuwegein, de eerst volgende thuiswedstrijd staat gepland op zondag 3 november, dan staat om 14.00 uur de derby tegen Bentelo op het programma.

(ingezonden door Marcel Varenhorst)

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %