0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

05d7dd5afe074674ae03ecbcbdf9c3c1DSVD en Borhave maakten reclame voor Twents handbal!
De sporthal was woensdagavond met gekleurde schijnwerpers omgetoverd tot Borhave-BorneDome, waarvoor dank aan de beheerders.

De bekerloting maakte een finale setting in deze halve finale van de regionale beker. De twee sterkste Twentse ploegen troffen elkaar in Borne. Borhave bezig met een goed debuut in de eredivisie. DSVD, de trotse ongeslagen koploper in de eerste divisie. Het werd zoals verwacht een spannende strijd, tussen twee ploegen die elkaar goed kennen en 100% voor de winst gingen. Beide ploegen weten dat ze weinig voor elkaar onder doen. Ook de ontmoeting tussen oud ploeggenoten bij de nieuwe club Priscilla ter Elst speelt nu bij DSVD en Eva Seiger bij Borhave.

Bij Borhave ontbraken Eline Legtenberg (vakantie) en de geblesseerde Inge Buitelaar en Bernice Hesselink.
Het talrijk aanwezige publiek zag een mooie wedstrijd waarbij de ploegen tot halverwege de tweede helft de scores in balans hielden, het verschil was nooit meer dan twee doelpunten. DSVD had het meest een voorsprong. Borhave kwam meestal snel weer langszij. Bij de rust was de stand 13-14

Sterk laatst

Cynthia Snippert - Keepster
Cynthia Snippert – Keepster

e kwartier doorslaggevend.
In de tweede helft was tot de 15e minuut het verschil zelfs maximaal 1 doelpunt, tot het fittere Borhave bij 22-21 voor het eerst op voorsprong kwam, hierna kantelde de wedstrijd volledig. Borhave nam afstand onder aanvoering van Cynthia Snippert Sophie Oosterbroek en Moud Vlaskamp. Cynthia stopte o.a. 2 strafworpen. Sophie en Moud kwamen beiden tot 8 treffers. De thuisploeg liep in die fase weg naar 26-21 waarmee de wedstrijd gespeeld was. De eindstand was 29-25.

Het vertoonde spel, de inzet maar ook de sportiviteit maakte de wedstrijd reclame voor de handbalsport.
De regiofinale zal in de tweede week van januari (2017) plaats vinden, tegenstander is dan Tukkers Albergen, deze ploeg verloor deze week van het tweede team van DSVD, maar de uitslag is reglementair omgezet naar een 10-0 overwinning voor Tukkers.

Borhave komt dit jaar niet meer in actie, de eredivisie ligt al vanaf eind november stil vanwege het Europees Kampioenschap.

borhave-bornedome667

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %