0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Zondagmiddag vond voor de Bornse handbaldames de hertstart van de competitie in 2014 plaats. Borhave trad aan tegen het op een derde plaats staande United Breda, een zeer sterke promovendus.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er met enige verbazing naar de “bank” van United Breda gekeken omdat de ploeg blijkbaar slechts met 6 (inzetbare) veldspeelsters de lange rit naar Borne ondernomen had. De oorzaak hiervan is onbekend, maar gezien het aantal, kennelijk niet inzetbare, dames op de bank zal het waarschijnlijk met blessures te maken hebben. Dat een dergelijke geringe bezetting niet altijd een voordeel is voor de andere ploeg bleek ook tijdens deze wedstrijd. United leek kansloos en Borhave “moest” het klusje even klaren, dat was de psychologie vooraf.

De wedstrijd ging van start en United zette onmiddellijk 2 speesters van Borhave vast met een zeer offensieve dekking, daar wisten de Bornse dames in de beginfase geen raad mee waardoor United vlot naar een 0-3 voorsprong wegliep alvorens Borhave voor het eerst het net vond. Borhave speelde erg moeizaam en United frank en vrij. Na een tussensprintje kwam Borhave even bij tot 4-5 maar moest vervolgens weer met lede ogen toezien dat United wegliep naar een 6-9 tussenstand na ruim een kwartier spelen. Hierna kwam Borhave langzaam en uiterst moeizaam weer bij, de dames wisten mede door goed verdedigen met een 11-10 voorsprong de rust in te gaan. Met name ook de keepster van United was een ware plaaggeest voor Borhave.

Na rust kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar, Borhave wist de wedstrijd te controleren zonder tot echt goed spel te komen. Pas in de laatste fase kon Borhave het numerieke overtal aan wisselspelers uitbuiten, waardoor een 25-19 eindstand genoteerd mocht worden. Een terechte overwinning op een sterk onderbezet team. Winnen ook als het even niet echt loopt begint een kwaliteit te worden van Borhave.

Volgende week gaan de Bornse dames in Heemskerk op bezoek voor de wedstrijd tegen de nummer 1 DSS.

Borhave - United Breda (5-1-2014)
Chantal Berlauwt(4) verschalkt de keeper met een lob

Op dinsdag 14 januari vind om 20.00 uur in Borne de regio finale in de handbalbekercompetitie plaats tegen het 2e team van E&O uit Emmen. De winnaar Plaatst zich voor de 1/8 finales en speelt een thuiswedstrijd tegen een Eredivisie ploeg.

(Dit artikel met foto is ingezonden door Marcel Varenhorst)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %