0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second
Sophie Oosterbroek, Foto: Herman Zandhuis
Sophie Oosterbroek, Foto: Herman Zandhuis

Overwinning levert plaats 7 halverwege de competitie op
Vandaag was het gezellig druk in sporthal ‘t’Wooldrik, de tegenstander Kwiek uit het naburige Raalte had natuurlijk ook eigen publiek mee.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor de deze week overleden Reijer Louw. Reijer was een handbalman in hart en nieren en voor het nationale handbal was hij van onschatbare waarde. Hij was onder andere vele jaren actief als competitieleider. Tijdens de viering van het 80-jarige NHV vorig weekend werd hij nog benoemd tot erelid.

De punten
De start van de wedstrijd was stroperig. Kwiek, nog steeds op zoek naar de eerste punten dit seizoen, hoopte op een kans vandaag. Borhave wist dat het bij winst op de 7e plaats zou staan, een mooie positie halverwege de competitie.
Kwiek startte iets doeltreffender dan de thuisploeg en wist tot twee keer toe op
voorsprong te komen. De Bornse ploeg wist beide keren onmiddellijk te pareren (2-2)
Hierna was het gedaan met de Sallandse voorsprong, Borhave nam de wedstrijd in handen en liep vlot weg naar een 8-4 tussenstand na 14 minuten. In het vervolg van de eerste helft bleef het verschil schommelen rondom de vier doelpunten in het voordeel van de thuisploeg, Sophie Oosterbroek was vandaag een plaag voor de Bornse doelvrouwe van Kwiek, Lynn Kosterink. Het slotakkoord in de eerste helft was voor de thuisploeg, in de laatste 2 minuten liep de ploeg weg naar een 6 punten voorsprong bij rust, 15-9.

Tweede helft, Borhave blijft de baas in eigen huis
In de tweede helft kwam Borhave geen moment in de problemen. Gestaag drukte de ploeg door en alle spelers kwamen vandaag aan bod. De eindstand 29-18 was terecht, Kwiek wist na de eerste minuten geen moment echt in de wedstrijd te komen. Kwiek speelde te onnauwkeurig en passief. De gasten hadden ook niet altijd geluk in de afronding maar dat kon het verschil niet verklaren.

Volgende thuiswedstrijd: zondag 20 november, tegenstander is dan SuccesSchoonmaak VOC uit Amsterdam, de momentele koploper van de eredivisie. De wedstrijd start om 13.05 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %