0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

In het weekend waarin het kampioenschap in de eerste divisie bezegeld is (DSS) speelden de dames van Borhave de thuiswedstrijd tegen Nieuwegein. Het team van Louis Degen is de laatste weken niet goed in staat om wedstrijden de volle 60 minuten te domineren, zo ontstaan vaak onnodig spannende wedstrijden. Zo was het ook deze zondag in sporthal ’t Wooldrik.

Na een kabbelende beginfase Leek het bornse team na 10 minuten het initiatief te nemen het nam een 2 doelpunten voorsprong op 6-4, Nieuwegein pareerde en kwam op 9-9 4 minuten voor de rust gelijk, en nam het initiatief over door naar een 9-12 ruststand weg te lopen.

Na de pauze kwamen de dames gedreven in hun spel en na 5 minuten was het evenwicht hersteld op 13-13. Borhave stoomde door en liep weg naar 20-15 halverwege de 2e helft en haalde op 23-17 de maximale voorsprong van 6 doelpunten. Hierna deed het bekende fenomeen zich weer voor, het scoren stokt, de dames lopen tegen tijdstraffen op en de tegenstander komt naderbij.

Toen ook keepster Cynthia Snippert voor 2 minuten werd weggezonden (10 minuten voor het einde) moest Borhave speelster Chantal Berlauwt bij een 23-19 stand als keeper optreden. Chantal deed het voortreffelijk, ze stond de tegenstander geen doelpunt toe.

Ondanks het intermezzo was de strijd nog niet gestreden, want het scoren bleef moeilijk, de laatste 5 minuten scoorden de Bornse dames in het geheel niet. In die tijd sloop Nieuwegein langzaamaan naderbij. Bij het eindsignaal stond een stand 25-24 op het scorebord. De overwinning was terecht maar onnodig krap.

Borhave speelt aanstaande zaterdagavond 8 februari om 19:30 uur in Bentelo (sporthal De Pol) tegen nummer 3.

Op dinsdag 11 februari ontvangen de dames om 20.00 uur eredivisionist Handbal Venlo in Borne in de 1/8 finale van de beker.

(Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %