0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Borhave zet E&O in goede wedstrijd op 3 punten achterstand
Borhave is bezig met een prima debuutseizoen in de dameshandbal eredivisie. De promovendus heeft vanaf de start van de competitie laten zien mee te kunnen met de ploegen net onder de top. Nu in de degradatiepoule van de nacompetitie moet de kers op de taart worden gezet, want alle leuke resultaten in de reguliere competitie tellen daar nauwelijks mee. In dit vierde duel van de nacompetitie kwam E&O op bezoek in Borne, de ploeg die met Borhave strijd om plaats twee in de eindrangschikking. De nummers één en twee zijn direct verzekerd van prolongatie. De nummer drie moet in twee wedstrijden met de algeheel periodekampioen van de eerste divisie bepalen wie volgend seizoen in de eredivisie speelt en de nummer vier degradeert rechtstreeks.

Op voorhand was de wedstrijd tussen Borhave en E&O dus een sleutelduel, beide ploegen deelden de punten in Emmen. Borhave had een voorsprong van één punt op E&O. Met na deze wedstrijd nog twee speelrondes te gaan zou de winnaar een voorschot nemen op direct klassenbehoud.

De wedstrijd begon snel en beide ploegen scoorden in hoog tempo. E&O nam een geringe voorsprong 1-3, maar na 4 minuten was de stand al weer gelijk 3-3. Nu was het Borhave dat op voorsprong kwam en doorliep naar 6-3. In een door Borhave rommelig gespeelde fase wist E&O opnieuw gelijk te komen en door te gaan naar een voorsprong 7-8 na 18 minuten. Hiermee was voor E&O de spreekwoordelijke koek op. Gedecideerd namen de Twentse dames de leiding weer en liepen weg naar 12-8 na 23 minuten. In het restant van de eerste helft liep het verschil nog op tot 5 doelpunten, de ruststand was 15-10.

Tweede helft, Borhave bleef schijnbaar moeiteloos op voorsprong.
In de tweede helft wilde de jonge ploeg van E&O wel gas geven maar dat had weinig effect. Door uitstekend verdedigend werk van Borhave, en een aantal prima reddingen van doelvrouw Cynthia Snippert waren de gasten niet in staat de achterstand te overbruggen. Aan de hand van aanvoerder Ilse Legtenberg die vooral verdedigend samen met Inge Buitelaar de regie in handen had liep de thuisploeg verder weg naar 30-21, de eindstand.

Zaterdag kan Borhave zich definitief veilig spelen, de ploeg moet dan winnen van Klink/Nijland-Kwiek in Raalte. De wedstrijd begint om 19.30.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %