0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Zondag 1 maart 2015, Borhave krijgt bezoek van streekgenoot DSVD. Deze ploeg is bezig met een geweldige reeks en Borhave heeft als nummer 2 in de eerste divisie nog steeds zicht op een kampioenschap. Dat was het uitgangspunt toen de wedstrijd van start ging.

De eerste fase van het duel maakte duidelijk dat er veel op het spel stond, het was rommelig en onnauwkeurig wat beide ploegen lieten zien. DSVD hervond zichzelf het eerst en nam een 0-2 voorsprong, daarna trok Borhave de stand weer gelijk op 2-2 en stoomde door naar 4-2. Na 10 minuten was de stand weer gelijk, 4-4. Gaandeweg de eerste helft kregen de Bornse dames iets meer grip op de wedstrijd en dit vertaalde zich in een 8-5 tussenstand na 16 minuten. Wederom kwam DSVD terug tot 8-8 na 20 minuten. Dat was ook de laatste gelijke stand tijdens dit duel. In het laatste deel van de eerste helft wisten de Bornse dames een voorsprong van 3 doelpunten te nemen, die hielden ze vast tot de rust. De ruststand was 13-10.

Na de pauze wist Borhave het heft echt in handen te nemen. Van 14-11 liepen de dames uit naar 16-11 en 20-13 na 12 minuten. Die voorsprong was de genadeklap die DSVD niet meer te boven kwam.
Gestaag liep Borhave vervolgens weg naar de 30-19 eindstand. Goede zaken deden ze ook door het opkrikken van het doelsaldo met + 11 treffers. Vrijwel gelijktijdig met het duel in Borne troffen de nummers 3 en 1 , Quintus en Kwiek elkaar in Kwintsheul. Daar was de eindstand 24-24. Hierdoor staat Borhave met nog 2 duels te gaan nog 2 punten achter Kwiek.

Volgend weekend speelt Borhave in Eindhoven tegen PSV de nummer 5.
Zondag 15 maart, speelt Borhave thuis in Borne om 14.00 uur. Dan staat het slot duel van de competitie tegen het reeds gedegradeerde Nieuwegein op het programma. Ook dan rekenen de dames van Borhave op de steun van het thuispubliek.

Dit artikel is ngezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %