0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second
Foto: Marcel ter Bals, Eline Legtenberg scoorde 9 treffers

Een gemotiveerd Borhave maakte zondag duidelijk gebrand te zijn op het continueren van het verblijf in de eredivisie. Thuis in de eigen sporthal ’t Wooldrik in Borne was een demarrage tussen de 8e en 18e minuut van de eerste helft bepalend voor het resultaat.
In de eerste fase tot 4-4 na 5 minuten hielden beide ploegen elkaar mooi in evenwicht door om beurten te scoren. Borhave had steeds het initiatief, maar Kwiek wist te pareren. Daarna volgde een korte wapenstilstand waarbij beide ploegen kansen misten. Hierna zette Borhave de wedstrijd via een treffer van Tara Grashof in de 8e minuut op scherp. Het startsein van een overrompeling van de gasten. Binnen 10 minuten liep de Twentse damesploeg onstuitbaar weg van Kwiek 11-4. Deze overrompeling kwam de Sallandse ploeg niet meer te boven. In het verloop van de eerste helft wist Borhave het gat te vergroten tot 10 treffers. Ruststand 19-9 de wedstrijd was beslist.

Tweede helft
In de tweede helft probeerde Kwiek de bakens nog te verzetten maar de jonge ploeg ontbeerde daarvoor de kracht en de overtuiging. De Bornse ploeg bleef bepalend zonder tot het uiterste te hoeven gaan.
In de laatste fase van de wedstrijd mocht keeperstalent Riëlle Screever de plaats onder de lat overnemen, dat deed ze met verve.

Voor de statistiek, Borhave won met 31-22. Met deze overwinning neemt de ploeg 5 punten afstand van de laatste positie die rechtstreekse degradatie tot gevolg heeft. De ploeg staat op de (veilige) 2e plaats in de nacompetitie en heeft 3 punten voorsprong op de 3e plaats (V&L won van E&O). De derde plaats levert twee Promotie – degradatie duels op tegen de winnaar van de nacompetitie in de eerste divisie.

Dinsdag aanstaande speelt Borhave om 20.00 uur in Raalte opnieuw tegen Kwiek, dan is een plaats in de halve finale van de beker de inzet.

Borhave speelt de komende zondag opnieuw thuis in Borne, tegenstander is dan koploper Vlug & Lenig (V&L) uit Geleen om 13.00 uur. 26 maart om 13.00 uur volgt de laatste thuiswedstrijd in de nacompetitie tegen E&O. Tussendoor nog op 7 maart de kwartfinale in de beker, om 19.30 uur in Raalte tegen Kwiek.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %