0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second
Actiemoment uit de partij Borhave - Kwiek
Actiemoment uit de partij Borhave – Kwiek

De dames van Borhave troffen zondagmiddag Kwiek uit Raalte, de tegenstander stond 2 plaatsen hoger in de ranglijst. Borhave speelt doorgaans moeizame wedstrijden tegen Kwiek, dat was deze zondag niet anders.

De wedstrijd begon stroef van beide kanten, vanaf het eerste moment bleken beide teams vooral de verdediging goed op orde te hebben. Een 2-2 tussenstand na 6 minuten was tekenend voor deze wedstrijd waarin scoren moeilijk bleek.

Toch namen de Bornse speelsters het initiatief en slopen langzaam weg naar een 3 doelpunten voorsprong en een 12-9 ruststand.

Na de rust bleef het beeld in eerste instantie gelijk, geen van de ploegen wist de wedstrijd naar zich toe te trekken, en aan beide kanten waren het de keepers die keer op keer succesvol konden ingrijpen. Bij Kwiek staat de oud Borhave keeper Lynn Kosterink op doel en die speelde een cruciale rol met uitstekende reddingen, echter ook bij Borhave kon Cynthia Snippert overtuigen.

Tot 7 minuten voor tijd bleven de Bornse handbalsters een voorsprong van 3ongeveer 3 doelpunten behouden op 17-14 kreeg Borhave een strafworp tegen en ook een tijdstraf voor Tara Grashof in die fase trok Kwiek de stand gelijk. Borhave begon minder zeker te spelen en leed onnodig balverlies. De dames waren het scoren voor deze wedstrijd verleerd, daar kond de Raalter ploeg van profiteren, in één reeks kwam de ploeg van een 17-14 achterstand naar een 17-19 eindstand.

Borhave heeft het verlies zelf ingeleid door het missen van een te groot aantal kansen, daardoor is Kwiek de terechte winnaar van dit gelijkwaardige duel.

Volgend weekend spelen de Bornse dames hun handbalwedstrijd in Cothen tegen Eredivisie degradant Fortissimo, die een moeizaam seizoen spelen

Borhave speelt zondag 1 december weer in om 14.00 uur in Borne dan is Bevo uit Panningen de tegenstander.

Ingezonden door Marce Varenhorst.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %