0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

Nieuwe trainer uit eigen gelederen maar met eredivisie ervaring als speler.
Borhave, de kampioen in de eerste divisie heeft voor het komende eredivisie seizoen met Rik Philips een nieuwe, jonge en ambitieuze trainer vast weten te leggen. Rik is speler bij Borhave. maar zijn roots liggen in Assen.
Met Rik is de vereniging er in geslaagd een trainer vast te leggen die de vereniging van binnenuit kent en toch volkomen “fris” en gedegen met het team de uitdaging van de eredivisie in kan gaan. Philips heeft al veel handbal ervaring in de top van Nederland. Rik Philips heeft onder andere in het shirt van E&O Emmen en Hurry-Up mogen spelen in de eredivisie. Naast dat Philips speler is bij Borhave heren 1 is Rik Philips ook nog trainer bij Borhave jongens C1. Volgens de voorzitter  Arjan Mengerink is Rik Philips een goede aanvulling: “Rik Philips een goede aanvulling op de huidige technische staf. We kennen Rik goed en weten dat dit voor hem zijn eerste grote trainersklus is maar zien het met vertrouwen tegemoet.” Aldus de voorzitter van Borhave.

Rik stelt zichzelf voor.
Mijn naam is Rik Philips, 31 jaar oud en getrouwd. Als afgestudeerd bewegingswetenschapper ben ik nu werkzaam als revalidatietrainer in Duitsland. Op 12-jarige leeftijd ben ik in Assen met handbal begonnen, omdat ik voetbal niet leuk genoeg meer vond. Vier jaar later kreeg ik de kans om mezelf verder te ontwikkelen en verhuisde ik naar Emmen om bij E&O te spelen, maar vooral te trainen. E&O was toen net begonnen met twee trainingen per dag. Met zo veel training gaat de progressie snel en ik werd al vrij snel uitgenodigd voor het nationale jeugdteam. Vanaf jong oranje begonnen we met zondag-maandag-stages op Papendal. Dat was elke zondag aan reizen, trainen en maandag ook weer 2 trainingen. Met deze teams heb ik een paar keer een kwalificatietoernooi gespeeld, maar helaas nooit een eindronde bereikt. Door een goede wedstrijd te spelen in de finale-wedstrijden om het landskampioenschap heb ik een uitnodiging gekregen voor de nationale A-ploeg en 2 interlands gespeeld, maar op dat niveau kon ik niet veel bijdragen. Bij E&O begon ik als hoekspeler en ging al vrij snel over naar de rechter opbouw. In de laatste paar jaren bij E&O ben ik op de midden opbouw terecht gekomen. Op een gegeven moment heb ik de overstap naar Hurry-Up gemaakt. Hier hebben we in 2011 de beker gewonnen. Met beide verenigingen heb ik enkele Europacupduels gespeeld. Dit waren altijd speciale wedstrijden en vaak ook leuke reisjes. Op het moment dat ik in Twente ging samenwonen ben ik gestopt met handbal. Ik ben bij Borhave terecht gekomen, doordat een familielid mij vroeg. Doordat ik weer handbalde, maar niet op het niveau dat ik kende, vond ik als trainer een nieuwe uitdaging in het handbalspel. Ik ben begonnen met het trainen van een jeugdteam. Toen ik mezelf verder wilde ontwikkelen, ben ik een trainerscursus gaan volgen. Via die weg ben ik nu aangekomen bij de nieuwste uitdaging en dat is het hoofdtrainerschap van de dames van Borhave, die gepromoveerd zijn en uit gaan komen in de eredivisie.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %