0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

In een bomvolle sporthal ’t Wooldrik in Borne traden met Borhave en Morrenhof/Jansen Dalfsen twee totaal verschillende teams tegen elkaar aan. Borhave de regionale vereniging met spelers uit de directe omgeving tegen het professioneel opgezette Dalfsen waar de spelers vanuit het gehele land (en België) gerekruteerd worden.

Dat het voor Borhave spelers enkele jaren geleden een droom was om een keer tegen Dalfsen te (mogen) spelen was niet waar te nemen in de wedstrijd. Borhave nam vanaf het begin het initiatief, uiteindelijk bleek Dalfsen maar net en niet geheel ongelukkig de winst met slechts één doelpunt verschil te kunnen boeken. De ploeg van trainer Rik Philips bleef fier overeind maar wist zich net niet te belonen.

In de wedstrijd bleef het tot 3-3 na zes minuten redelijk in balans, al had Borhave op dat moment al 2 strafworpen gemist. In de volgende fase nam Borhave enige afstand, al bleef die beperkt tot een tot 2 doelpunten. Borhave miste helaas open kansen. Aan de kant van Dalfsen stond de bij Borhave opgegroeide Evelien Grob op dat moment een verdere voorsprong in de weg. In de laatste tien minuten van de eerste helft groeide de voorsprong van Borhave tot 5 doelpunten. Beide ploegen speelden open en misten veel.

 

Foto: Herman Zandhuis

Bij rust stond een verrassende 18-13 op het scorebord. Borhave was gedrevener en zeker niet de mindere.
Na rust kwam een getergd Dalfsen in het veld, de veel hogere trainingsintensiteit moest zijn vruchten gaan afwerpen, en dat bleek uiteindelijk ook het geval. Borhave vergat vooral zelf te scoren. Pas in de 17e minuut kwam Dalfsen langszij op 23-23. Borhave bleef open kansen missen en Dalfsen drukte door naar 25-29 vier minuten voor tijd.

Nog één keer rechtten de Bornse dames de rug, met een laatste treffer van Eline Legtenberg net voor tijd kwam de eindstand 29-30 op het scorebord. Borhave thuis verslagen, maar Dalfsen had reden om deze overwinning te koesteren.

Borhave wenst iedereen een prettige kerstperiode en een gezond gelukkig en sportief 2018!Aan Borhave kant was de jarige Eslie Wissink op doel zeer nadrukkelijk in beeld met uitstekende reddingen. Maar het was vooral de strijdlust van de ploeg die maakte dat Borhave zijn eigen kwaliteit kon aantonen.

De eerst volgende wedstrijd speelt Borhave op zaterdag 6 januari in Geleen tegen concurrent V&L. De volgende thuiswedstrijd is zondag 21 januari, dan is grootmacht Quintus uit Kwintsheul (ZH) om 13.00 te gast in Borne.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %