0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Zaterdagavond 25 oktober traden de handbalsters van Borhave in Panningen (Venlo) aan tegen BEVO. Dit is een lastige wedstrijd die Borhave nog nooit punten heeft opgeleverd. Ook deze keer was dat niet anders.

De Bornse dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd en namen de leiding via 0-2 en 1-3 na zes minuten. Bevo is thuis echter zeer sterk, dat toonden ze wederom aan want na 10 minuten was de stand weer in evenwicht 4-4. Vervolgens liep de wedstrijd korte tijd in evenwicht tot 6-6. Na een kwartier nam Bevo de regie over en nam een voorsprong die gaande weg de eerste helft opliep tot een verschil van drie doelpunten bij rust 14-11, een stand die nog perspectief bood.

Na de pauze wist de Panningse ploeg weg te lopen naar 16-11 er vielen weinig doelpunten, de verdediging stond weer goed..

Na 10 minuten stond er een stand van 19-14 op het scorebord (8 doelpunten in 10 minuten) de wedstrijd bleef vervolgens qua scores weer in balans de volgende 10 minuten (25-20 na 20 minuten). Nogmaals wist Bevo de voorsprong te vergroten 6 doelpunten verschil maximaal bij 27-21, 8 minuten voor het einde

Borhave wilde zich echter nog niet gewonnen geven en zette aan voor een slotoffensief. Het verschil slonk gestaag via 27-24 met nog ruim 3½ minuut op de klok. Bevo wist daarna nogmaals te scoren, 28-24. Het leek gedaan… Borhave vertoonde echter veerkracht en bracht het verschil 16 seconden voor het eindsignaal terug tot 1 doelpunt 28-27.

Bijna was het nog gelukt, de Bornse dames onderschepten de bal en gingen in een break-out echter het eindsignaal klonk. Al met al een goede wedstrijd van beide ploegen. Jammer voor de Bornse dames, maar de wederopstanding kwam te laat. Na 8 wedstrijden de het eerste verlies noteren is geen schande. Quintus staat nu op kop in de ranglijst van de eerste divisie. De komende 3 weken zal er meer tekening komen in de krachtverschillen tussen de topploegen omdat de top 4 (Bevo blijft 4e) elkaar treft. Komende week Kwiek-Borhave en de week erna Borhave-Quintus en Bevo- Kwiek

Op 1 november speelt Borhave in Raalte tegen nummer 3 Kwiek.

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 9 november om 14.00 uur. Tegenstander is dan Quintus 2, de huidige nummer 1.

(ingezonden door Marcel Varenhorst).

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %