0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Fotoverslag gemaakt door Tijdover.nl kunt u hier vinden: Tijdpover.nl – foto’s Borhave – Quitus 2

Zondag 9 november stond in Borne de topper in de eerste divisie van het NHV op het programma, de nummer drie tegen de nummer een. Borhave was na 2 opeenvolgende verlieswedstrijden tegen de eveneens hoog geklasseerde teams van Kwiek en BEVO gebrand op de overwinning. Quitus kwam met een ongeslagen status naar Borne.

Eline Legtenberg (fotograaf: Alexander Kamp, Tijdover.nl Fotografie)
Eline Legtenberg (fotograaf: Alexander Kamp, Tijdover.nl Fotografie)

Om 14.00 uur klonk het startsignaal en beide ploegen startten gedreven en gespannen. Mooie kansen werden over en weer gemist. Pas na twee minuten wist Quintus de score te openen 0-1. Achteraf bleek deze voorsprong uniek voor de wedstrijd. De ploegen hielden elkaar in evenwicht gedurende de eerste 10 minuten. Pas daarna wisten de Bornse dames het Kwintsheulse damesteam wat van zich af te schudden, van 4-3 naar 7-3. Veel kansen, ook open kansen, werden door beide teams gemist. Borhave wist de voorsprong te bestendigen en kon gaan rusten met een 14-10 voorsprong.

Na de rust zette Borhave vanaf de start extra druk en daar wist het jonge team van Quintus (de talenten van de eredivisieclub) zich onvoldoende tegen te verweren. Het Bornse team liep snel weg naar 17-10 en 19-11  na 4 minuten, dit was een normaal gesproken beslissende voorsprong. De wedstrijd was goed en snel, twee ploegen die wilden handballen en daartoe ook het vermogen hebben. In het vervolg van de wedstrijd bleven beide teams strafworpen missen (Cynthia Snippert stopte er vier!!) en de score liep gestaag op.

Vermeldenswaard is het doelpunt van Jisse Hof, dit 15 jarig Bornse talent wist haar eerste competitiedoelpunt in het eerste team te scoren.

Ook na deze winstpartij staat Borhave op de derde plaats, de onderlinge verschillen in de top 3 zijn echter slechts 2 punten en Borhave heeft nog steeds het beste doelsaldo.

Aanstaande donderdag speelt Borhave om 19.30 uur in de beker een uitwedstrijd in Deurningen tegen DSVD, en ook op zaterdag 15 november treffen beide teams elkaar in Deurningen, aanvang 20.45 uur. Dit is een reguliere competitiewedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 23 november om 14.00 uur. Tegenstander is dan PSV.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %