0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Woensdag 25 maart stond voor de dames van Borhave het eerste duel in de nacompetitie op het programma nadat de wedstrijd van zondag 22 maart werd uitgesteld.

Borhave heeft het de vorige uitwedstrijd op 7 maart tegen deze tegenstander verloren en daarmee het uitzicht op de titel in de eerste divisie. Dat verlies verdiende volgens de Bornse dames geen herhaling.

Borhave moest kon vanwege andere verplichtingen niet over de voltallige groep beschikken als aanvulling waren 2 jeugdspeelsters en een speelsters uit het tweede team van de partij. Het team begon goed en geconcentreerd aan het duel en liep vlot weg naar een 1-5 tussenstand. In het verdere verloop bleef dit verschil ongeveer gehandhaafd in een wedstrijd waar de keepsters aan beide kanten de kans kregen zich te onderscheiden. Borhave kon zich het missen van opgelegde kansen, waaronder 2 gemiste break-outs op rij, permitteren. Het team was veel scherper en doeltreffender dan de tegenstander. Het veelvuldig en onnodig balverlies van PSV lag hieraan mede ten grondslag.

Bij de rust had het Twentse team een rustgevende 7-12 voorsprong op het scorebord staan.

Na de rust zette het beeld uit de eerste helft zich voort. PSV kwam tot 2 keer toe terug tot een verschil van 3 doelpunten, maar daar bleef het bij. In het laatste kwart van de wedstrijd verloor PSV het geloof in de overwinning en ging Borhave gewoon door met het spel. Ook een dubbele mandekking had geen zin, het scorend vermogen van de Bornse ploeg is bekend en de andere dames maakten gretig gebruik van de extra ruimte die geboden werd. Bij het eindsignaal stond een terechte 20-28 stand op het scorebord.

Omdat Fortissimo en BEVO op dezelfde avond gelijkspeelden zijn er nu 2 ploegen met 2 punten (Borhave en PSV) en 2 met 1 punt, (Fortissimo en BEVO) Echter PSV en BEVO hebben die punten na 2 duels,

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 29 maart om 15.00 uur. Tegenstander is dan BEVO. Op dinsdag 31 maart zal ’s avonds om 20.15 uur het uitgestelde duel Borhave – Fortissimo plaats vinden.

artikel ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %