0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Zaterdagavond 29 november Nieuwegein – Borhave de nummer 13 tegen de nummer 2, wie dacht dat dit duel schriftelijk afgedaan kon worden kwam bedrogen uit. Ieder team kan elk ander team uit de eerste divisie verslaan als de omstandigheden goed zijn. Dat bleek ook deze zaterdagavond waarin de laatste ronde van de eerste competitiehelft gespeeld werd.

Nieuwegein wilde zich graag uit de gevarenzone spelen en stond zeer gedreven klaar voor het duel.

Na een aarzelend begin kwamen beide ploegen tot scoren, daarbij had Nieuwegein duidelijk het initiatief. Bij een 2-2 tussenstand na 6 minuten was Nieuwegein in staat het initiatief ook in doelpunten te vertalen, het team liep weg naar een 8-4 tussenstand na 20 minuten. Dit was ook het maximale verschil in doelpunten tussen de twee ploegen. Op deze stand wisten de Bornse speelsters zich weer terug te spelen in het duel, ze kwamen in een reeks terug tot een gelijke stand 8-8 na 24 minuten. De wedstrijd was en bleef in balans en uiterst spannend. In het verdere verloop van de eerste helft wisten de Borhave speelsters uiteindelijk een klein verschil bij rust te maken, dit resulteerde in een 11-13 ruststand.

Na de pauze kwam Nieuwegein opnieuw gedreven in het veld. Het gevoel dat er vandaag iets te halen viel was overduidelijk aanwezig. De thuisploeg wist goed spelend de 11-13 achterstand om te zetten in een 15-13 voorsprong na 6 minuten in de tweede helft. Borhave leek geknakt, echter zoals al zo vaak dit seizoen, het team heeft een ijzersterke mentaliteit. Na wat omzettingen door trainer/coach Louis Degen wist het team de rug opnieuw te rechten. Borhave kwam weer terug en geen van de ploegen wist een beslissend verschil te maken in dit duel.

Uiteindelijk was de individuele klasse van de speelsters van Borhave doorslaggevend, met 23-24 wist het Twentse team de punten mee te nemen  naar Tukkerland. Het was een uiterst spannend duel in Nieuwegein.

Met dit resultaat staat Borhave halverwege de competitie op de tweede plaats in de rangschikking. De verschillen in de top zijn weer gereduceerd doordat koploper Kwiek de punten bij PSV in Eindhoven moest laten.

Volgende week starten de Bornse dames de tweede competitiehelft in Wognum bij SEW 2. De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 14 december om 14.00 uur. Op die dag staat de Derby tegen Bentelo op het programma.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %