0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second
2014-11-23  42_1
Tara Grashof in actie tegen PSV

Zondag 23 november Borhave (3) tegen PSV (5), een mooi duel in de eerste divisie van het NHV. Borhave was na 2 opeenvolgende verlieswedstrijden tegen DSVD (beker en competitie) aan zichzelf verplicht een goed resultaat tegen PSV neer te zetten. PSV staat stabiel inde top van de eerste divisie en heeft een goede ploeg, hetzelfde geldt ook voor Borhave. Ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

Direct gepareerd door PSV. Hierna ging het scoren even wat moeizamer, maar PSV was duidelijk beter in de wedstrijd. Het team nam de gedecideerd de leiding en wist via 1-3 uit te lopen naar een 3-8 tussenstand na 18 minuten. PSV speelde in die fase nauwkeurig en bleek telkens in staat de Bornse verdediging uit elkaar te spelen. Steeds kwamen er spelers tot vrije scoringskansen. In die fase kwam Borhave moeilijk tot scoren Paal en lat werden te vaak geteisterd. De doelverdedigers van beide teams waren uitstekend. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Borhave dames beter in het spel, het net werd gemakkelijker gevonden, en Cynthia Snippert wist PSV regelmatig het scoren te beletten.

Langzaamaan wist Borhave de achterstand te reduceren en 2 minuten voor het einde van de eerste helft kwam het team weer op een gelijke stand 10-10. In de resterende  tijd kwamen beide teams nog 2 keer tot scoren waardoor er bij rust een 12-12 stand op het scorebord stond. Dat was een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De tweede helft gaf een geheel ander beeld, vanaf het startsignaal nam Borhave het initiatief en kwam tot scoren en vooral de verdediging was heer en meester. In de eerste 10 minuten van de tweede helft kwam PSV niet tot scoren terwijl Borhave in dezelfde periode 9 treffers plaatste, resulterend in een 21-12 tussenstand. Na die stormachtige eerste fase van de tweede helft stokte de machine van Borhave even, er werden prachtige acties gemist. PSV kwam even iets terug tot 23-17 (na 17 minuten) maar daarna nam Borhave het heft weer in handen. Het team liep gestaag weg naar een 29-18 eindstand. Na deze overwinning en het verlies van Quintus staat Borhave inmiddels weer op plaats 2 in de ranglijst.

Volgende week speelt Borhave een uitwedstrijd in Nieuwegein, een week later moet het team naar Wognum voor de wedstrijd tegen SEW.

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 14 december om 14.00 uur. Op die dag staat de derby tegen Bentelo op het programma.

– Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst –

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %