0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Zaterdagavond, na een gedwongen rust van twee (Europacup) weekends, mochten de dames uit Borne weer spelen. Zaterdag in Nibbixwoud (NH) waar West-Friesland SEW de tegenstander was. Vorig seizoen werden zowel het uit- als het thuisduel met minimaal verschil verloren. De gasten waren erop gebrand dat deze keer niet te laten gebeuren, een dat lukte.

Aan het begin van de wedstrijd liet Borhave onmiddellijk de intenties zien, de ploeg nam een voorsprong en liep weg naar een 2-5 stand na 8 minuten. De thuisploeg wist die voorsprong te neutraliseren en na 10 minuten was het weer 5-5.De wedstrijd was echt los en het was nu SEW dat het initiatief had en wegliep naar een voorsprong van 3 doelpunten, Borhave kreeg in die fase breaks tegen ten gevolge van onnauwkeurigheden in het spel. Toch kwam Borhave weer snel terug en met nog 5 minuten in de eerste helft te gaan was het 10-10. In de laatste 5 minuten namen de gasten alsnog een voorsprong, onder andere nadat Lisanne Legtenberg 2 doelpunten scoorde terwijl de ploeg in ondertal speelde. In de laatste seconde scoorde Borhave via een strafworp 12-14, de ruststand.

In de tweede helft was het Nina Lansink Rotgerink die haar 18e verjaardag vierde met het scoren van de 12-15 via een break. Borhave behield in eerste instantie de voorsprong maar na 10 minuten had SEW weer een gelijke stand op de borden, 19-19. De wedstrijd was weer helemaal open, afwisselend namen de ploegen voorsprong. Die status bleef tot 26-26 in stand. Met nog 6 minuten te gaan gaf Borhave nogmaals gas en de ploeg nam weer afstand, deze keer definitief. De eindstand op het scorebord was 28-30, waarschijnlijk is daar een treffer van Tara Grashof 1 minuut voor tijd niet geregistreerd. De scheidsrechters hebben 28-31 als eindstand genoteerd. Borhave staat na 3 wedstrijden met 3 punten op plaats 6 in de competitie.

De volgende thuiswedstrijd is op 5 november, dan is E&O uit Emmen om 13.00 te gast in Borne.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %