0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second
Lintje voor Miep Blenke (op foto geheel rechts) !

Op vrijdag 25 april 2014 heeft Miep Blenke uit handen van burgemeester Rob Welten van Borne een Koninklijke onderscheiding gekregen.

Miep Blenke, in het dagelijks leven werkzaam als medewerkster beheer sporthallen Borne vanuit de fa. Visschedijk Faciltair , is een bekend persoon binnen de sportfacetten die we in Borne kennen. Miep is door handbalvereniging Borhave voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding vanwege de vele taken en verdiensten die ze voor de vereniging heeft vervuld en nog steeds vervuld.

Zo is Miep al sinds 1980 lid van Borhave waar ze in die tijd keepster was in dames 1 en ook al wedstrijden floot op de zaterdagmiddag. Toen ze vanwege een blessure gedwongen werd een stapje terug te doen werd ze leidster bij dames 1 en nam ze de taken van het wedstrijdsecretariaat op zich, later aangevuld met het algeheel secretariaat. Miep is het langst zittende bestuurslid van Borhave.

Daarnaast heeft ze ook nog andere taken vervuld als jeugdtrainster, lid technische commissie, scheidsrechter contactpersoon binnen het NHV voor de regio Twente en als verenigingsscheidsrechter. In 2010 was ze 40 jaar scheidsrechter waarvoor ze door het Nederlands Handbalverbond (NHV) “de gouden fluit” ontving.

Binnen het NHV heeft ze verder deel uitgemaakt van de diverse werkgroepen om de ontwikkeling van jeugdhandbal vorm te geven. Namens de binnensporters Borne heeft ze ook enige jaren deel uitgemaakt van de BLOS. Ook is ze, al ongeveer 35 jaar, jaarlijks te vinden op de velden tijdens het schoolhandbaltoernooi in Borne.

Daarnaast is Miep ook actief binnen het carnaval in Borne en de organisatie van het Sportgala in Borne. Niets is haar te gek en zeker zijn een aantal activiteiten van haar in deze opsomming vergeten. Al deze zaken maken dat Miep een bijzonder mens is, waar nooit iemand tevergeefs een beroep op doet.

Om deze verdiensten voor zowel haar vereniging alsmede de sport in Borne en Twente heeft de handbalvereniging begin 2013 besloten haar voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %